Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, εκτός από τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, βρίσκεται και η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού.

Από τη μία, ο Μάνος παρουσιάζεται ως ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε ασταμάτητα, ωστόσο η ζωή που έκαναν δε φαίνεται να δικαιολογείται από το εισόδημά του.

 «Δούλευα δύο δουλειές. Κι η Ρούλα δούλευε αλλά μετά αφιερώθηκε στα παιδιά κι εγώ ξαναδούλευα δύο δουλειές», είχε δηλώσει ο ίδιος με συνέντευξή του στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη.

 Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο LIVE NEWS  τα όσα λέει, ο Μάνος Δασκαλάκης, τα αμφισβητεί με στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

 «Έπεσε στα χέρια μου ένα χαρτί που είχε τα ένσημα κάποιου εκ των εμπλεκομένων. Τα τελευταία εννέα χρόνια είχε μόνο 14 μήνες ένσημα. Όταν έχει τρία παιδιά και έχεις 14 μήνες ένσημα και θες κάποια έξοδα μεγαλώματος παιδιών, αγοράς μικροφώνου που κάνει 3.500 ευρώ, αγοράς μηχανής… και λοιπά και λοιπά και λοιπά… Αυτό το χρήμα φαίνεται ότι υπήρχε από κάπου. Τώρα, από πού υπήρχε, οφείλουν να το βρουν. Θα βγουν κι άλλα στην επιφάνεια που κρύβει ο ένας για τον άλλον».

 Στο LIVE NEWS μίλησε αποκλειστικά μια γειτόνισσα του ζευγαριού που τους συναντούσε σχεδόν καθημερινά και επιβεβαιώνει ότι ο Μάνος εργαζόταν σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του.

 «Ακόμα και ο θείος της Ρούλας έλεγε πάντα: ‘Τι καλό παιδί’ και ‘τι ήσυχο παιδί’ και ‘την αγαπάει’ και ‘την προσέχει’ και ‘παρότι είναι μικρός δούλευε πάντα δύο δουλειές’ μην σου πω και τρίτη. Και για την ψαραγορά και για το μαγαζί με τα ψάρια και για τα ιχθυοπωλεία που πήγαινε και με τα φορτηγά. Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο κρύβουνε οι δυο τους, προφανώς τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς».

 Την σχέση του ζευγαριού με τα οικονομικά της νεκρής σπιτονοικοκυράς τους, επιχειρεί να ξεδιαλύνει ο δικηγόρος συγγενών της, Αντρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μάλιστα, προχώρησε σε μια περίεργη αποκάλυψη.

 «Έχουμε ανακαλύψει ότι έγινε ανάληψη σύνταξης και μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς».

 Το «μυστικό» του ζευγαριού

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, επιμένει ότι υπάρχει κάποιο σημαντικό μυστικό που «δένει» το ζευγάρι μεταξύ του, στηριζόμενος στα όσα έχουν πει μέχρι τώρα μεταξύ τους, στέλνοντας κωδικοποιημένα μηνύματα ο ένας στον άλλο.

 «Και μη ξεχνάτε ότι η κατάθεσή του που στηρίζει τη Ρούλα αυτή τη στιγμή ο Μάνος, στην επίσημη κατάθεσή του, είναι ένα μήνυμα που της στέλνει ότι ‘Κοίτα, εγώ δεν ανοίγω το στόμα μου. Κάτσε εκεί που είσαι και το στόμα μου δεν το ανοίγω’. Μήνυμα της έστειλε. Από εκεί και πέρα, βγαίνει και λέει για ‘λαϊκή κατανάλωση’ στον κόσμο, αυτά τα οποία λέει ‘δώστε μου μισή ώρα να μπω στο κελί’. Ε, δεν δένουν αυτά τα πράγματα. Είναι η μέρα με τη νύχτα».

 Στη συνέντευξή του, ο Μάνος αναφέρθηκε σε απειλές που είχε δεχτεί από την Ρούλα, όταν της ανακοίνωσε ότι φεύγει από το σπίτι.

 Η απάντηση της 33χρονης κατηγορούμενης ήταν άμεση. Μέσω της εκπομπής της Σίσσυς Χριστίδου στο MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι!», από το τηλέφωνο της φυλακής, έδωσε τη δική της εξήγηση.

 Σ. Χ: Ο Μάνος, αυτό που λέει, ότι έχει ένα απειλητικό μήνυμα από εσένα Ρούλα;

 Ρ. Π: Ναι, ναι, ναι. Πάνω στο, τότε που είχαμε τσακωθεί, ε, του είχα στείλει κι εγώ ένα μήνυμα, «θα σε καταστρέψω», τον έβριζα, έτσι κι αλλιώς, εγώ είχα αντιδράσει κι εγώ άσχημα τότε, γιατί μου φαινόταν λίγο αδικία όλο αυτό. Ότι, ναι μεν σε χωρίζω, αλλά όταν πας να προχωρήσεις, φταις. 

Σ. Χ: Εσένα, σου παραδέχτηκε την καινούρια του σχέση; 

Ρ. Π: Την τωρινή; 

Σ. Χ: Ναι. 

Ρ. Π: Προσωπικά εμένα, μέχρι και την ημέρα της σύλληψης, ωρυόταν ότι δεν υπάρχει. Ότι είναι απλά μια φίλη. Σε σημείο που τον έχω ηχογραφήσει και ήμουν και σε δικηγορικό γραφείο και τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «μου ορκίζεσαι»; Και μου λέει, «σου ορκίζομαι στα κόκκαλα των παιδιών». «Και στο τιμόνι που οδηγάς» του λέω; «Και στο τιμόνι που οδηγάω ότι εγώ δεν έχω σχέση». Και το συγκεκριμένο το ηχογράφησα γιατί ήξερα κάποια στιγμή, θα βγει να πει ότι δεν το έχει πει ούτε αυτό.

 Το βέβαιο είναι ότι με εισαγγελική εντολή έχει ήδη «κλειδώσει» το Taxis του Μάνου Δασκαλάκη, με συνέπεια, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, να μην μπορεί ο ίδιος να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση στο οικονομικό του προφίλ.