Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
MINA_GKAGKA
Ελλάδα

Γκάγκα: Η πανδημία σαφώς δεν έχει φύγει, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για το καλοκαίρι

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι σε αυτήν τη φάση δεν χρειαζόμαστε αυστηρό απαγορευτικό

Η πανδημία σαφώς δεν έχει φύγει , το φθινόπωρο πιθανόν να χρειαστεί να είμαστε πάλι προσεκτικοί, αλλά για το καλοκαίρι υπάρχει αισιοδοξία, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, διευκρίνισε ότι σε αυτήν τη φάση δεν χρειαζόμαστε αυστηρό απαγορευτικό, καθώς στην χώρα μας μειώνονται τόσο οι εισαγωγές όσο και τα κρούσματα.

Ακόμα, ανέφερε ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γάλλια, η Ισπανία και η Ιταλία δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ουσιαστικά μετρά.


Κίνητρα για να κρατήσουμε τους νέους γιατρούς στη χώρα

Παράλληλα, σημείωσε ότι το στοίχημα στον χώρο της υγείας είναι να βρούμε τα κίνητρα για να κρατήσουμε τους νέους γιατρούς στη χώρα, καθώς πρέπει να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ανοιχτό σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται.

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε ότι ο υγειονομικός χάρτης της χώρας προχώρα και συζητείται η αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας με παρεμβάσεις που αφορούν συγχώνευσης νοσοκομείων αλλά και μετατροπή του ρόλου συγκεκριμένων υγειονομικών μονάδων.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει αξιολόγηση, ώστε γιατροί να μπορούν από περιφερειακά νοσοκομεία να έρχονται σε μεγαλύτερα ή να μπορούν να πηγαίνουν με κάποιο κίνητρο για ένα διάστημα σε περιοχές ανά την Ελλάδα με τουρισμό, προκειμένου να υπηρετήσουν στα νοσοκομεία.