Την επιθυμία της να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης έχει εκφράσει επανειλημμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σχετικά με το θέμα, μίλησε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, ενώ ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε ότι οι αναζητήσεις για την κεταμίνη στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας είναι «ένα καρφί στο ποινικό φέρετρο της μητέρας».


Γιατί καθυστερεί στο απολογητικό υπόμνημα

«Πρέπει να το αιτιολογήσει εμπεριστατωμένα. Να φέρει κάποιο νέο στοιχείο που δεν έχει δοθεί στο απολογητικό υπόμνημα, το οποίο να δικαιολογεί γιατί πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση και να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο περιοριστικό μέτρο. Θεωρώ ότι ήταν δύσκολο να βρει κάποιο στοιχείο ο συνήγορος. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κατηγορουμένης», δήλωσε για την υπόθεση η δικηγόρος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε ένα αδιάσειστο στοιχείο, την κεταμίνη. Η Τζωρτζίνα πέθανε από αυτή την θανατηφόρα ουσία. Η κεταμίνη σε αυτή την ποσότητα επέφερε το θανατηφόρο αποτέλεσμα», πρόσθεσε η κ. Βαρελά.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίζεται ότι είτε είναι εκείνη είτε οι γιατροί» επισήμανε, ενώ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης με το θάνατο των παιδιών από την Πάτρα είπε ότι «στις 27 αναζητήσεις που έκανε η κατηγορούμενη στο τάμπλετ για τις αναισθητικές ουσίες φαίνεται ότι υπάρχει μία αναζήτηση -είτε ως διαφήμιση, είτε οτιδήποτε- με την κεταμίνη», συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τα οποία οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα έχουν καταθέσει τα όσα γνωρίζουν.

Αναφορικά με τις έρευνες που γίνονται για τα άλλα δύο παιδιά δήλωσε πώς «αν βρεθεί ότι υπάρχει ασφυκτικός θάνατος στα παιδιά, τότε θα συζητάμε για τριπλή ανθρωποκτονία». Η δικηγόρος δεν παράλειψε να αναφερθεί και στον θάνατο του βρέφους και στην παρουσία στο σπίτι της αδελφής της κατηγορουμένης.

«Η μητέρα ήταν στο δωμάτιο μόνο τριάντα δευτερόλεπτα παρούσα. Ενδεχομένως, αν βρεθεί ασφυκτικός θάνατος, να πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για όλα τα άτομα που ήταν δίπλα στην Ίριδα», υπογράμμισε.


Ποια είναι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, υποστήριξε ότι συνεχώς προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος της κατηγορουμένης.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία είναι όλα αδιάσειστα», είπε στην ΕΡΤ ο αστυνομικός.

Αναφερόμενος στις αμπούλες κεταμίνης που βρέθηκαν στο «Αγλαΐα Κυριακού», ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του συνηγόρου της.

«Ερευνούμε τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς και το θάνατο των δύο παιδιών. Οι περισσότεροι γιατροί θα καταθέσουν ξανά», σημείωσε.