Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τη τις εξελίξεις στη συγκλονιστική υπόθεση της Πάτρας. Την Τρίτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση ότι είχαν γίνει δύο φορές ανώνυμα τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά τα οποία η γυναίκα που μιλούσε με αλλοιωμένη φωνή προσπαθούσε να επιρρίψει ευθύνες στον Μάνο Δασκαλάκη και να αποπροσανατολίσει την έρευνα της ΕΛΑΣ για την υπόθεση.

Τα τηλεφωνήματα αυτά έγιναν λίγες ημέρες πριν την σύλληψη της Πισπιρίγκου και φέρεται να τα έκανε η ίδια η κατηγορούμενη ή συγγενικό της πρόσωπο που έκανε λόγο για δολοφονία των τριών παιδιών της οικογένειας και κατηγορούσε τον πατέρα.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, την επίμαχη ημέρα (σ.σ δηλαδή στις 25 Μαρτίου) από το τηλέφωνο της 33χρονης μητέρας πραγματοποιήθηκαν δύο τηλεφωνήματα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Το ένα στις 11:01 και το επόμενο στις 11:33. Η συνολική διάρκεια των δύο κλήσεων ήταν περίπου 9 λεπτά.




Έμμεση ομολογία του εγκλήματος

Η αποκάλυψη αυτή θεωρείται κρίσιμη καθώς αν αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για την Ρούλα Πισπιρίγκου, ή κάποιο κοντινό της πρόσωπο τότε ουσιαστικά θα μιλάμε για την έμμεση ομολογία της 33χρονης, μιας και στο τηλεφώνημα γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία των τριών παιδιών.

Μάλιστα, όπως και στο τηλεφώνημα της 15ης Μαρτίου έτσι και σε αυτό, όχι μόνο προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για τον θάνατο των παιδιών στον σύζυγό της, αλλά ουσιαστικά «ομολογεί» ότι τα τρία παιδιά δεν κατέληξαν από παθολογικά αιτία όπως ισχυριζόταν μέχρι τότε!




Το λάθος που πρόδωσε την Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε το προηγούμενο διάστημα να πείσει τους γιατρούς για τα επεισόδια με σπασμούς της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, επεισόδια που οι γιατροί δεν είδαν ποτέ, γεγονός που τους είχε προβληματίσει.

Ωστόσο, όταν το κοριτσάκι εισήχθη στο Ωνάσειο για να βαλει απινιδωτή, σε συζήτηση που είχε η 33χρονη με την παιδίατρο για τους σπασμούς που πάθαινε η Τζωρτζίνα στο σπίτι, έκανε ένα λάθος, το οποίο και εντόπισε η γιατρός και το ανέφερε στην κατάθεσή της.




«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου, μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε "μαμά κοίτα πως τρέμω. Γιατί τρέμω;"», ανέφερε η παιδίατρος, Σταυρούλα Μπούντα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Ωστόσο, σε γενικευμένους σπασμούς ο ασθενής δεν έχει επικοινωνία, γι’ αυτό και η παιδίατρος ζήτησε από τη μητέρα της 9χρονης να της διευκρινίσει αν όντως το παιδί είχε επικοινωνία κατά το αναφερόμενο επεισόδιο.

Τότε, η μητέρα τής απάντησε πως αρχικά είχε επικοινωνία, την οποία στη συνέχεια απώλεσε, σύμφωνα με την κυρία Μπούντα. Το ψέμα της Ρούλας Πισπιρίγκου φάνηκε και η κατηγορούμενη προσπάθησε να το «μπαλώσει», ωστόσο, δεν έπεισε την γιατρό.