Λίγο μετά τις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος νωρίτερα παρέλαβε το Άγιο Φως μετά την ολοκλήρωση της τελετής στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε με ειδική πτήση της AEGEAN από τα Ιεροσόλυμα, αφού το είχε παραλάβει ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης.

Το αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN που μετέφερε το Άγιο Φως -το οποίο «ταξιδεύει» σε κάθε γωνιά της χώρας- και την ολιγομελή διπλωματική αποστολή, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.
5577443__1_
5577454

Σημειώνεται πως το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα μετά από δυόμισι ώρες καθυστέρηση ενώ ήδη έχουν κανονιστεί 15 πτήσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τη μεταφορά του σε διάφορα σημεία της χώρας.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο


Κατσανιώτης: Το Άγιο και Ανέσπερο Φως βρίσκεται στην πατρίδα μας

"Το 'Αγιο και Ανέσπερο Φως βρίσκεται στην πατρίδα", ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter, λίγο αφότου έφθασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το 'Αγιο Φως από το Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Κατσανιώτης ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής που είχε μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα. "Ας ελπίσουμε ότι το Φως της Αναστάσεως θα μας φωτίζει και καθοδηγεί. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω και της κατάστασης στην Ουκρανία, το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης είναι επίκαιρο. Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά με υγεία", ανέφερε.

Εικόνες από την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Μετόχι Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα

5577459
5577457
5577462

5577439