Ένα «χειμερινό σχολείο» για την περιβαλλοντική κρίση, σημείο συνάντησης φοιτητών και καταξιωμένων καθηγητών από Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε μερικούς μήνες στην Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για το 1ο Διεπιστημονικό Σχολείο για την Περιβαλλοντική Κρίση (Interdisciplinary School for Environmental Crisis (ISEC), ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο για την Προώθηση της Έρευνας και της Εκπαίδευσης Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας - ARISTEiA (Institute for the Advancement of Research and Education in Arts, Sciences, and Technology) των ΗΠΑ και την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, της οποίας προΐσταται ο Σταύρος Μπένος.

Από Ελλάδα και εξωτερικό

Στο εξαήμερο αυτό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 30 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς δίδακτρα και με δωρεάν διαμονή και μεταφορά με σκοπό να προωθηθεί ο διεθνής διεπιστημονικός διάλογος για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή ,την νομοθεσία γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, την ενέργεια και την δημόσια υγεία, την επισιτιστική κρίση και τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι το 1ο Διεπιστημονικό Σχολείο για την Περιβαλλοντική Κρίση (ISEC) θα πραγματοποιηθεί στις 17-22 Δεκεμβρίου στα Λουτρά Αιδηψού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το πρόγραμμα ISEC έως τις 30 Απριλίου 2022 στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ARISTEiA (www.ARISTEiA.us).