«Απαντήσεις» για την τραγωδία με τον θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη αναζητούν οι ειδικοί. Το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί αρκετές μέρες και κατέληξε στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η 3χρονη είχε νοσήσει από κοροναϊό ωστόσο ήταν ασυμπτωματική, και εντοπίστηκε πως είχε νοσήσει από τεστ αντισωμάτων.

Το σενάριο που εξετάζεται τις τελευταίες ώρες είναι η 3χρονη να έπασχε από αγγειίτιδα λόγω νόσησης από τον covid, κάτι το οποίο ενδέχεται να της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια. Σημειώνεται πως μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση ούτε από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ούτε από το «Ιπποκράτειο».

Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών νοσηλείας του παιδιού, είχε εξεταστεί από  διαφορετικές ειδικότητες γιατρών, ενώ είχαν γίνει και υπέρηχοι καρδιάς, 4 ακτινογραφίες και 4 αξονικές.

«Να γίνουν εξετάσεις»

Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, τόνισε στο Mega πως πρέπει να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να επαληθευθεί ή αντίστοιχα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αγγειίτιδας.

«Αγγειίτιδα σημαίνει πως φλεγμένουν ορισμένα αγγεία, πρέπει να δούμε ποια είναι αυτά, σε ποια όργανα εμφανίζονταν αυτές οι αλλοιώσεις και τι προβλήματα προκάλεσαν», επισήμανε ο ιατροδικαστής, ο οποίος επιβεβαίωσε πως μπορεί να είναι σύμπτωμα του κοροναϊού.