Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι είχε εισαχθεί αρχικά την Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και την Κυριακή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε.

Το κοριτσάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πονούσε το χέρι του. Το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου μέχρι και τις 30 Απριλίου, οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival, οι γονείς κατήγγειλαν πως τις περισσότερες ημέρες είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του παιδιού ειδικευόμενοι γιατροί.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του 3χρονου κοριτσιού.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», πρόσθεσε μιλώντας στο thesstoday.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα ακόμα και τώρα κανείς δεν δίνει στην οικογένεια μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη.

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ», δήλωσε η γιαγιά της μικρής και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

«Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», κατήγγειλε η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Όλα αυτά, όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του κοριτσιού, θα συζητηθούν με τον δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά και την τεχνική σύμβουλο που έχουν ορίσει, Κατερίνα Αποστολίδου, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανό σενάριο για τα αίτια του θανάτου του παιδιού.

«Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται», επισήμανε η γιαγιά, που είδε το εγγονάκι της να φεύγει από τη ζωή τόσο πρόωρα.


Σε εργαστήρια οι βιοχημικές εξετάσεις της 3χρονης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια, για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του αδικοχαμένου κοριτσιού.