Ακόμα παραμένουν στο σκοτάδι ως προς τα αίτια που θανάτου της 3χρονης κόρης τους και επιμένουν να μάθουν την αλήθεια. Οι γονείς της Κατερίνας που κατέληξε κάτω από αδιευκρίνιστη αιτία, πριν από πεντέμιση μήνες, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ζητούν τη διενέργεια νέων ιστολογικών εξετάσεων στο βιολογικό υλικό της.

Ο Νίκος Καραμπούλης και η Πρεσβεία Παγώνη έχουν καταθέσει αίτηση ώστε να δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν για να μάθουν την αλήθεια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

«Πέντε μήνες μετά τον χαμό του παιδιού μας, δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη απάντηση. Οι ιστολογικές έχουν βγει χωρίς να αναφέρουν κάποιο αποτέλεσμα ως αιτία θανάτου, ενώ οι τοξικολογικές αναμένονται ακόμη για να ολοκληρωθεί η έκθεση της ιατροδικαστού», αναφέρει στο real.gr η κυρία Παγώνη.

Η ίδια και ο σύζυγός της κάνουν λόγο για μια υπόθεση με πολλά ερωτήματα. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι στο πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων δεν αναγράφεται ότι το παιδί δεν έπασχε από την νόσο Καβασάκι για την οποία κατά τη νοσηλεία του λάμβανε ισχυρή αγωγή.

«Θάνατος χωρίς αιτία»

«Μας το έχουν επιβεβαιώσει μόνο προφορικά. Σε συζήτηση που είχα με την ιατροδικαστή, που χειρίζεται την υπόθεση, μου είπε ξεκάθαρα ότι το παιδί δεν είχε «Καβασάκι» και αγγειίτιδα. Αλλά αυτό δεν αναγράφεται πουθενά στην έκθεση του παθολογοανατόμου. Γιατί; Μου είπε επί λέξει πως ό,τι και να δείξουν οι τοξικολογικές, έχοντας ήδη στα χέρια της τις ιστολογικές εξετάσεις, θα γράψει «θάνατος χωρίς αιτία» βασιζόμενη στην έκθεση του παθολογοανατόμου. Πώς προδικάζει μια τέτοια απάντηση;», αναρωτιέται η μητέρα της 3χρονης που με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Διαλυνά, έχουν προχωρήσει σε όλες τις νομικές κινήσεις που απαιτούνται ώστε να πέσει «φως» στην υπόθεση.

Οι γονείς, που στο παρελθόν έχουν καταγγείλει λάθη και ολιγωρία στον χειρισμό της κατάστασης της υγείας του παιδιού τους, ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να αρκεστούν σε μία έκθεση που δεν γράφει τίποτα.
«Η ιατροδικαστής έχει αν μη τι άλλο την ηθική υποχρέωση να ζητήσει μια δεύτερη γνωμάτευση. Πώς σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ζητούν δεύτερη και τρίτη γνωμάτευση. Δε γίνονται λάθη; Στην περίπτωση της Πάτρας και τριών κοριτσιών είδαμε σωρεία λαθών», λέει ο Νίκος Καραμπούλης, ο οποίος σχολιάζει με πικρία ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να δώσει την παραμικρή απάντηση. «Ούτε τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο» ούτε κανένας άλλος που πήρε στη συνέχεια τα δείγματα του παιδιού. Ο υπουργός Υγείας, με τον οποίον συναντηθήκαμε, μας είπε ότι δε θα βρούμε πουθενά ανάχωμα. Από τη μέρα που έγινε αυτό με το παιδί μόνο αναχώματα βρίσκουμε. Δεν ξέρουμε αν γίνεται ΕΔΕ, αν ξεκίνησε ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Από τις διοικήσεις των νοσοκομείων δεν έχουμε καμία απάντηση».

«Θολά» σημεία

Για τον κ. Διαλυνά είναι πολλά τα «θολά» σημεία στην υπόθεση. Όπως τονίζει «ο παθολογοανατόμος ναι μεν δεν καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα, αλλά δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την ύπαρξη της νόσου Καβασάκι- αγγειίτιδας για την οποία υποτίθεται ότι νοσήλευαν το παιδί οι γιατροί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι το παιδί μπορεί να οδηγήθηκε στο θάνατο από τα φάρμακα που λάμβανε για μια νόσο που όπως όλα δείχνουν δεν είχε. Προφανώς, αυτό θέλουν να αποφύγουν».
Σύμφωνα με τον ιστότοπο real.gr, η οικογένεια Καραμπούλη δηλώνει έτοιμη να φτάσει έως το τέρμα προκειμένου να δικαιώσει τη μνήμη της τόσο πρόωρα χαμένης κόρης τους αλλά και να εξασφαλίσει ότι κανένα άλλο παιδί δε θα χάσει τη ζωή του μ’ αυτόν τον τρόπο. «Έχουν συμβεί πολλά τα οποία είναι ύποπτα για εμάς και τον κάθε νοήμων άνθρωπο. Άργησαν να κάνουν καρδιολογικό έλεγχο ενώ είχαν ξεκινήσει την αγωγή. Αφού φτάσαμε στο απροχώρητο, το παιδί χειροτέρευε μέρα με τη μέρα και είχε ήδη αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια, γιατί δεν αποφάσισαν να το στείλουν νωρίτερα στη ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο; Βέβαια οι λόγοι είναι προφανείς. Κανείς δεν ήταν στη θέση του γιατί ήταν Πάσχα και έτρωγαν το αρνί. Δεν υπήρχε ψυχή εκεί μέσα», δηλώνει η άτυχη μητέρα.