Συνεκπαίδευση με τη μορφή PASSEX (Passing Exercise) μεταξύ μονάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Πλοίο Αποβατικών Επιχειρήσεων USS “ARLINGTON” του Αμερικανικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2022 στο Κεντρικό Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων και της Σκύρου, και ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

Οι Ελληνικές Ε.Δ. συμμετείχαν με την φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ» καθώς και με ένα ελικόπτερο S-70B “Aegean Hawk”. Κατά τη διάρκεια της ασκήσεως, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, αντιμετωπίσεως ασύμμετρων απειλών, στοχοποιήσεως, προχωρητικών ελιγμών, καθώς και συνθέσεως και ανταλλαγής τακτικής εικόνας.

13_may_009
13_may_014_F
13_may_005
13_may_013

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement/MDCA), συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.