Απάθεια και ψυχραιμία, είναι τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν στη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου οι γιατροί που έζησαν τα δραματικά γεγονότα στην Πάτρα και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οι καταθέσεις τους είναι αποκαλυπτικές για την συμπεριφορά της προφυλακισμένης μητέρας και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της 33χρονης.

Απρίλιος 2021: Η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται μετά από ανακοπή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο. Σήμερα, 13 μήνες μετά η κατάθεση νοσηλεύτριας για την αντίδραση της Πισπιρίγκου , εκείνες τις δραματικές στιγμές προκαλεί σοκ.

«Ζητήσαμε από τους γονείς να πλησιάσουν για να επικοινωνήσει το παιδί το παιδί και η μητέρα είχε άγχος για το τι θα πει το παιδί και εάν θα μιλήσει»,είπαν οι γιατροί στην κατάθεσή τους, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η ψυχρή, απαθής και χωρίς συναίσθημα στάση της Πισπιρίγκου φάνηκε όταν εντατικολόγος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της ανακοίνωσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Η μητέρα ζήτησε να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στην Αθήνα«, συνέχισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, διαβάζοντας το ντοκουμέντο της κατάθεσης που προκαλεί σοκ.




Η βασανιστική πορεία της Τζωρτζίνας έως τον θάνατο

Μέσα από το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, φαίνεται ξεκάθαρα η μαρτυρική ζωή της Τζωρτζίνας μέχρι τον θάνατό της από χορήγηση κεταμίνης στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Αυτό που προσπαθούν να σκιαγραφήσουν, τώρα οι αρχές είναι η βασανιστική διαδρομή της πορείας του παιδιού προς το φρικτό τέλος.

Τρεισήμισι μήνες μετά το θάνατο της οι ιατροδικαστές ζητούν εκ νέου εκταφή της σορού για να λάβουν τρίχες, ενώ ζητούν να εξετάσουν και τον απινιδωτή που της είχε τοποθετηθεί.

«Το μηχάνημα αυτό οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και είναι ένα μηχάνημα το οποίο μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Θεωρώ ότι εάν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία που πλέον επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου θα πρέπει πέρα από τις τρίχες να πάρουμε και το συγκεκριμένο μηχάνημα», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων στο «Χαμογέλα και Πάλι».

Η υποψία των γιατρών

Μετά την αναπάντεχη ανακοπή που υπέστη η καθ΄ όλα υγιής Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 21 δημιουργήθηκαν οι πρώτες υποψίες στους γιατρούς.

«Και απ΄ τη στιγμή που είχε μείνει τις πρώτες μέρες μέσα και από τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ότι ήταν τα συγκεκριμένα, εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κίνησε την περιέργεια . Γι’ αυτό ενημερώσαμε και σε συνέχεια ότι μας κίνησε κάτι την περιέργεια, ενημερώσαμε συνέχεια τον κ. Ηλιάδη στο Ρίο, που συνέχιζε την νοσηλεία του», δήλωσε ο Διοικητής Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος.

Δεν υπήρχαν όμως, όπως είπε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος αποδείξεις για να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

«Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Να πούμε τι δηλαδή; Εάν υποψιαστούμε κάτι ή δούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια πράγματα. Τώρα ένα παιδί έπαθε ανακοπή, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε την αίτια, την οποία έπαθε ανακοπή», πρόσθεσε.

Οι 34 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι πιθανό να οδηγήσουν την 33χρονη κατηγορούμενη σε νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας.