Νέες αποκαλύψεις για την τραγική υπόθεση της Πάτρας και τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου έρχονται στο φως της δημοσιότητας 

Ο νέος γρίφος της Τζωρτζίνας έχει την κωδική ονομασία διαζεπάμη και παιδεύει τις Αρχές που αναζητούν εάν υπήρχε μία ή και περισσότερες απόπειρες ανθρωποκτονίας της 9χρονης, μήνες πριν από το θάνατό της.

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Απριλίου 2021. Το μέχρι τότε υγιέστατο κοριτσάκι μπαίνει στο νοσοκομείο και η 33χρονη κατηγορούμενη γκουγκλάρει τη λέξη διαζεπάμη.

Μέσω του δικηγόρου της θα ισχυριστεί ότι έχει αναζητήσει φαρμακευτικές ουσίες που έχουν χορηγηθεί στο παιδί στα πλαίσια της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε από τους γιατρούς.

Κι ενώ τρεις ημέρες μετά την ανακοπή του παιδιού, εντοπίζονται πράγματι στις τοξικολογικές βενζοδιαζεπίνες ρητά και κατηγορηματικά ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου διαψεύδει και ξεκαθαρίζει, μέσω του LIVE NEWS, πως ουδέποτε είχαν χορηγήσει διαζεπάμη στην μικρή Τζωρτζίνα.

Το ερώτημα παραμένει: Αν όχι οι γιατροί τότε ποιος;

Το φάρμακο στο συρτάρι

Η απάντηση είναι… οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση στο δωμάτιο, αφού όπως προκύπτει από τα sms της Ρούλας στον Μάνο, εκείνο το απόγευμα του Απρίλη, το φάρμακο βρισκόταν στο συρτάρι του κομοδίνου.

«Έφεραν ένα φάρμακο στο συρτάρι. Μου είπαν για ώρα ανάγκης. Θα το γκουγκλάρω να δω τι είναι», γράφει σε μήνυμά της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Πρόκειται για υπόθετο το οποίο είχε δοθεί στην ίδια για να χορηγηθεί στο παιδί σε περίπτωση νέας κρίσης», ανέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο διοικητής του Καραμανδάνειου δεν αποκλείει το εν λόγω υπόθετο να υπήρχε όντως στο συρτάρι για ώρα ανάγκης αλλά αποκλείει σε κάθε περίπτωση οι γιατροί να το έδωσαν στην μητέρα για να το χορηγήσει η ίδια.

«Μπορεί οι γιατροί προληπτικά εντελώς να βάλανε (στο συρτάρι) σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να μην ψάχνει η νοσηλεύτρια εκείνη την στιγμή. Εκείνο που ξέρω είναι σίγουρα ότι δεν δόθηκε διαζεπάνη καθόλου», διευκρίνισε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος. «Ούτε χάπι. Δεν δίνουμε φάρμακα γενικά σε γονείς και τα λοιπά προκειμένου σε περίπτωση ανάγκης να τα χορηγήσουν, δεν συμβαίνει αυτό, ποτέ».

Σε αντίθεση με την κεταμίνη που η χορήγηση της είναι αυστηρά ελεγχόμενη, η υπόθετη διαζεπάμη συναντάται σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους των νοσοκομείων.