Ευδιάθετο και ήσυχο περιγράφουν τον 14χρονο που αυτοκτόνησε, οι συμμαθητές του σε γυμνάσιο στα Σεπόλια. Συγκλονισμένοι από τον θάνατό του, δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του και σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Ήταν καλό και ήσυχο παιδί, ευδιάθετο με όλους, δεν έδινε αφορμές».

Για το σενάριο της αυτοκτονίας, ένας από τους συμμαθητές του 14χρονου είπε: «Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που ακούγονται, εάν κάποια πράγματα είναι αλήθεια. Εμένα δεν μου είχε πει κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό. Το πώς και γιατί μόνο αυτός το ήξερε». Μάλιστα, μια μέρα πριν από το θάνατό του είχε πεις στους συμμαθητές του «θα τα πούμε αύριο».

Σχετικά με τα περιστατικά bullying, μαθητής ανέφερε: «Υπήρχαν παιδιά που τον πείραζαν και τον απειλούσαν, τον χτυπούσαν. Μάλλον όλα αυτά επειδή ήταν πιο αδύναμος και ήθελαν να δείξουν ότι είναι πιο δυνατοί από αυτόν». Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν είχε αναφέρει σε κανέναν υπεύθυνο τίποτα. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα ούτε οι δάσκαλοι».

Το blackout challenge

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το «Βlackout Challenge» εκτιμάται πως είναι ένα από τα ενδεχόμενα που οδήγησαν τον 14χρονο στο θάνατο. Ακόμα, ωστόσο δεν έχει πέσει φως στην υπόθεση.
 

Μαχαίρια και συμμορίες

Οι δάσκαλοι και ο διευθυντής φαίνεται να μην γνωρίζουν ωστόσο τι γίνεται στον σχολικό χώρο. Οι γονείς δηλώνουν ανήσυχοι για τα παιδιά τους και κάνουν λόγο ακόμα και για μαχαίρια εντός του σχολικού χώρου.

«Έχουμε ακούσει πως υπάρχει συρτάρι με πεταλούδες, με μαχαίρια, τέτοια πράγματα. Σαν γονιός φοβάμαι πάρα πολύ για το παιδί μου. Τον χειμώνα που έγινε κατάληψη ήταν ανοιχτή μόνο η πίσω πόρτα. Εμείς, οι γονείς, είχαμε πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία να έρθει. Πού ήταν ο γυμνασιάρχης, πού ήταν οι εκπαιδευτικοί;», διερωτάται η μητέρα ενός μαθητή του συγκεκριμένου γυμνασίου.

Από την άλλη, μαθήτρια δήλωσε στην κάμερα στο Star για παιδιά που φέρονται να έκαναν bullying: «Κάποιοι ήξεραν, αλλά κανείς δεν μιλάει. Τους φοβούνται».