Σε επιφυλακή βρίσκεται η Σάμος για το μεταναστευτικό, καθώς οι Τούρκοι διακινητές προσπαθούν να βρουν νέα δρομολόγια προκειμένου να σπάσουν τη γραμμή άμυνας που έχει δημιουργήσει το Λιμενικό Σώμα και η αστυνομία.

Οι βάρδιες έχουν αυξηθεί, με περιπολίες στη θάλασσα τόσο από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, όσο και από τη FRONTEX, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουν οι Τούρκοι διακινητές.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια από τους Τούρκους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν πάνω από το νησί, να καταφέρουν να εντοπίσουν τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες της ΕΛΑΣ που «σαρώνουν» τα τουρκικά παράλια.

Οι Τούρκοι θέλουν να γνωρίζουν πού βρίσκονται οι θερμικές κάμερες, ωστόσο, οι συνοριοφύλακες, γνωρίζοντας αυτές τις κινήσεις, αλλάζουν συνεχώς τις θέσεις των καμερών ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγμή τι προσπαθούν να κάνουν από τα τουρκικά παράλια οι διακινητές.

Την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν έγινε καμία προσπάθεια από την τουρκική πλευρά, ωστόσο όλοι παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ο καλός καιρός μπορεί να προμηνύει ένα δύσκολο σαββατοκύριακο.