Τα προβλήματα των στρατιωτικών εξετάστηκαν από τους συνέδρους στη διάρκεια του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), που πραγματοποιήθηκε στην ακριτική Ξάνθη, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Ξάνθης και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΠΕΑΜΘ).

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από 40 πρωτοβάθμιες ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, από όλη την επικράτεια, όπου σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας, με ομιλίες – παρεμβάσεις τους, κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία Στρατιωτικών και την επίλυση προβλημάτων που μαστίζουν την καθημερινότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο Βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλλιγίρης, ο Βουλευτής ΝΔ Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Φανουράκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης και άλλοι.

Τέλος, χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, ο
Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, ο Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δαβητίδης και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (Εuromil) Emmanuel JACOB.