Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
roula_patra9
Ελλάδα

Πάτρα: Τα 4 πράγματα που ζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια - Απορρίφθηκαν όλα τα νέα αιτήματα της 33χρονης

Ούτε ένα από τα αιτήματα που υπέβαλε η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έκανε δεκτό η 18η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Τέσσερα πράγματα από την ανακρίτρια για την υπόθεση θρίλερ στην Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά, ζητούσε η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ένα από τα αιτήματα που υπέβαλε η 33χρονη κατηγορούμενη δεν έκανε δεκτό η 18η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, η οποία κατέληξε τον περασμένο Ιανουάριο, στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού».

Στις 28 Απριλίου, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης, κατέθεσε μέσω των συνηγόρων της, έγγραφο στην κυρία Σαλάππα, αιτούμενη τη διενέργεια επιπλέον συγκεκριμένων πράξεων, με την ελπίδα να προκύψουν νέα στοιχεία, που θα της έδιναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει πιο ανοιχτά, τις σε βάρος της κατηγορίες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε 4 πράγματα: καταρχήν να ερωτηθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Δηλαδή πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.

Παράλληλα ζητούσε να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου. Το τρίτο που ζητούσε, ήταν να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα. Το τέταρτο που ζητούσε ήταν να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, για την οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι σκόπευε να σταθεί στο πλευρό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα 4 αιτήματα της 33χρονης. Για κάποια από αυτά έκρινε πως έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία και για τα υπόλοιπα έκρινε ότι δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην υπόθεση. Ειδικότερα, το πρώτο αίτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης απορρίφθηκε, με την ανακρίτρια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση».

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια, τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας. Για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια τονίζει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.