Η ημερομηνία αυτή σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του «ALPHA MISSION – ΔELOS».

Μιας συλλογικής πρωτοβουλίας που συνδυάζει τις δυνάμεις της Μυθολογίας, της Τέχνης, του Διαστήματος και της Τεχνολογίας για να ευαισθητοποιήσει σε παγκόσμιο επίπεδο για την επείγουσα ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας.

Για πρώτη φορά στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της, η Δήλος υποδέχθηκε μια ορχήστρα κλασικής μουσικής σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας.

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) μαζί με Ουκρανούς και Ρώσους μουσικούς και σολίστες την ουκρανικής καταγωγής, ανερχόμενο αστέρι, Diana Tishchenko (βιολί) και τον Έλληνα δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), συμμετείχαν στη συναυλία με τίτλο “Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές” που σχεδιάστηκε ειδικά για να υπογραμμίσει την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του πλανήτη αν δεν δράσουμε άμεσα.

Η συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου προβλήθηκε ζωντανά μέσω γιγαντοοθόνης σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και στην Μύκονο και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μυκόνου με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών.

Εκεί βρέθηκαν η Μαριάννα Λάτση, η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στέλιος Μπρίγκος, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και η αδελφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Εκεί ήταν και ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος με την κάμερα του Mykonos Live TV.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: