Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
__________
Ελλάδα

Άλιμος: Τέλος η μουσική στα μαγαζιά στις 11 το βράδυ – Με λουκέτο προειδοποιεί τους παραβάτες ο δήμαρχος

«Το μέτρο είναι ακραίο, γιατί έχει προηγηθεί μια ακραία και παράλογη κατάσταση εδώ» λέει ο Ανδρέας Κονδύλης

Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπισης της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο πήρε ο Δήμος Αλίμου απαγορεύοντας τη μουσική κατά τις νυχτερινές ώρες . Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε ότι η μουσική θα σταματάει υποχρεωτικά στις 11 το βράδυ και πως όποιο κέντρο διασκέδασης παραβεί τον κανόνα θα ειδοποιείται η Αστυνομία και ο ιδιοκτήτης του θα αντιμετωπίζει αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι το λουκέτο.

Μετά από τρεις παραβάσεις το κατάστημα θα σφραγίζεται από τον Δήμο. Όπως ξεκαθάρισε η δημοτική Αρχή, το μέτρο θα ισχύσει έως τις 7 Ιουνίου και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

«Το μέτρο είναι ακραίο, γιατί έχει προηγηθεί μια ακραία και παράλογη κατάσταση εδώ. Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος φώναξα τους καταστηματάρχες να μιλήσουμε, και συμφωνήσαμε ότι μπορεί να συνυπάρξει η οικιστική ζώνη με τη διασκέδαση στην παραλιακή ζώνη. Από την Ποσειδώνος ο ήχος φτάνει μέχρι τη μέση της πόλης μας. Ακούν το βράδυ το πρόγραμμα των μαγαζιών. Πρέπει να περιορίσουν τα φαινόμενα της ηχορύπανσης που είχαμε πολύ συχνά τα προηγούμενα χρόνια. Ανταγωνίζονται οι καταστηματάρχες μεταξύ τους ποιος θα καλύψει τη μουσική του άλλου», είπε ο κ. Κονδύλης.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Καταστήματα έστησαν εξέδρες πάνω στην αμμουδιά, έβαλαν συγκρότημα με μπουζούκια να κάνει live, έστησαν συναυλία trap πάνω στην αμμουδιά, αυτά χωρίς πρόβλεψη για έλεγχο του ήχου ξεφεύγουν από το φυσιολογικό. Ισχύει λοιπόν το 11 που λέει ο νόμος για τη μουσική για μια βδομάδα, στην οποία θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο να συνυπάρχουμε. Εμείς λέμε ότι υπάρχει τρόπος να συνυπάρχουμε, αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Είναι συνολικά 12 καταστήματα στην παραλία», πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης.