Σοκ στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει ο θάνατος του γυμναστή Γιώργου Παπαναούμ, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και οι αθλούμενοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού, όπως τον έλεγαν, δε βρίσκεται πια μαζί τους.

Μετά όμως το τραγικό γεγονός, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα αίτια της απόφασής του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο 50χρονος γυμναστής φαίνεται να είχε πέσει θύμα απάτης. Μάλιστα, όσοι τον γνώριζαν εστιάζουν την προσοχή τους στη γυναίκα με την οποία συνδεόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο email που έστειλε σε περισσότερους από 20 παραλήπτες η γυναίκα «αράχνη», του απέσπασε με διάφορα τεχνάσματα ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, κάτι που ισοδυναμούσε με την οικονομική του καταστροφή.

Παράλληλα, πάνω από το τελευταίο του κείμενο είχε φροντίσει να βάλει τη φωτογραφία της γυναίκας.
«Ήθελα να την βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο – φυλακή της. Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή! Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μία λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου, 400.000€», έγραψε στην ανάρτησή του ο γυμναστής.

«Δείχνει» οργανωμένο κύκλωμα

Ο 50χρονος γυμναστής αναφερόμενος στη γυναίκα που τον είχε τυλίξει στο ιστό της, άφηνε και αιχμές για εμπλοκή της ακόμα και σε υπόθεση καταγγελίας βιασμού πριν από μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενώ την εμπλέκει και σε κύκλωμα που παγίδευε επιφανείς ανθρώπους και επιχειρηματίες της πόλης με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.
«Αυτό έκανε κι αυτή. Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης. Μια μέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου…».

Το επίμαχο πάρτι

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για δασκαλεμένα κορίτσια που συμμετέχουν σε πάρτι με πλούσιους νεαρούς, αλλά και σε διάφορα κυκλώματα.
Μάλιστα αναφέρεται και στην 17χρονη κόρη της γυναίκας που του απέσπασε χρήματα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει μαθήματα συμπεριφοράς από την μητέρα της με προφανείς και βρόμικους σκοπούς όπως αναφέρει ο ίδιος, όταν η έφηβη θα βρισκόταν μαζί με βαθύπλουτους γόνους σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Θεσσαλονίκης που συζητήθηκε πολύ.

«Το σημείωμα καταδεικνύει δύο σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι την ενδεχόμενη ύπαρξη αξιόποινων πράξεων που να έχουν οδηγήσει τον 50χρονο στην αυτοχειρία. Το δεύτερο είναι το άτομο, το οποίο φέρεται να έχει σχέση, φέρεται να κατονομάζεται ως το άτομο που τον οδήγησε στην αυτοκτονία, η κόρη του ατόμου αυτού είναι ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο επίμαχο πάρτι», ανέφερε ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

«Είναι κρίμα να φύγει κάποιος έτσι! Έχω διαβάσει την είδηση όμως δε γνωρίζω κάτι γι’ αυτό και ούτε έχει κάποια σχέση με εμένα η υπόθεση», δήλωσε η Γεωργία Μπίκα.

Δείτε το σχετικό βίντεο