Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος και αναφέρθηκε στη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Ο κ. Κοσμόπουλος εξήγησε αρχικά πως η φωτιά έχει περιοριστεί και εν συνεχεία τόνισε πως στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον κ Κοσμόπουλο, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία και υπηρεσίες στην περιοχή.

Χθες βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εξ αιτίας του καπνού

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της πυρκαγιάς έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιτόπου επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης, ενώ δεν αποκλείεται να έχει προχωρήσει και στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς την Αττική οδό.