Στην «αντεπίθεση» πέρασε η γυναίκα την οποία ο 50χρονος γυμναστής κατονόμασε ως υπεύθυνη για την αυτοκτονία του την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα που ο ίδιος κατηγορεί ότι τον κατέστρεψε οικονομικά, εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει όταν της ζητηθεί από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε αντίκρουση με τα όσα έγραψε ο γυμναστής στο μήνυμα λίγο πριν δώσει το τέλος στη ζωή του. Ακόμη, αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν έχει να κρύψει τίποτα και υποστηρίζει πως όσα έγραψε ο αυτόχειρας στο τελευταίο του σημείωμα που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το έστειλε με e-mail σε συνολικά 24 παραλήπτες, είναι αβάσιμα και δεν έχουν καμία επαφή με πραγματικά γεγονότα.

Ειδικότερα, η 50χρονη έχει ήδη καταθέσει από την περασμένη Παρασκευή υπόμνημα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου και διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε την υπόθεση, λόγω των καταγγελιών που έκανε ο αυτόχειρας. Το υλικό που υπήρχε στο υπόμνημα που κατέθεσε η γυναίκα, συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από περίπου 100 μηνύματα που ισχυρίζεται ότι της είχε στείλει ο 50χρονος και ένα ιδιόχειρο σημείωμα από τον Σεπτέμβριο του 2021, στο οποίο ο γυμναστής έλεγε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του και ζητούσε συγνώμη.

Ο λόγος γίνεται για ένα σημείωμα που φέρεται ο 50χρονος να έγραψε στο πιστοποιητικό εμβολιασμού του και να το παρέδωσε στη γυναίκα, το Σεπτέμβριο του 2021. Το ιδιόχειρο σημείωμα ήταν με κεφαλαία γράμματα και έγραφε: «Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους με αγαπάνε και τους πλήγωσα με την πράξη μου. Δεν φταίει κανείς. Η χρήση φαρμάκων με οδήγησε στο να πάρω αυτήν την απόφαση. Αν με αγαπάτε, θέλω να προσευχηθείτε για τη ψυχή μου. Συγγνώμη πάτερ, ο αχάριστος γιος σου. Συγγνώμη Θεέ μου».

Άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου ζητά η γυναίκα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο protothema.gr ο δικηγόρος της 50χρονης γυναίκας, Κώστας Κόλτσης, η 50χρονη γυναίκα έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι στη διάθεση των Αρχών και, μάλιστα, έχει ζητήσει να γίνει άρση του τηλεφωνικού, του τραπεζικού και του φορολογικού της απορρήτου, προκειμένου να αποδείξει ότι όσα έγραφε ο γυμναστής, στο τελευταίο του ηλεκτρονικό μήνυμα που την κατηγορούσε για οικονομική εκμετάλλευση και απάτη, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πραγματικά γεγονότα. Επίσης, ζητά να ανοίξουν όλους τους λογαριασμούς της, καθώς υποστηρίζει ότι δεν έλαβε χρήματα από τον γυμναστή.

«Ξεκαθάρισε πως όσα αναφέρονται στο σημείωμα του αυτόχειρα δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα και θέτει τον εαυτό της στη διάθεση της Δικαιοσύνης και με οποιοδήποτε τρόπο θα συνδράμει σε αυτό», δήλωσε ο δικηγόρος της 50χρονης.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις από πρόσωπα που θεωρούνται «κλειδιά» στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχουν ήδη αρχίσει, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν συγγενείς του γυμναστή αλλά και η 50χρονη γυναίκα.

Θα κατέθετε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κόλτσης, η 50χρονη γυναίκα σκόπευε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του γυμναστή. «Λίγες ημέρες πριν την αυτοχειρία αυτού του ανθρώπου, τα μηνύματα που έστελνε στην εντολέα μου άρχισαν να έχουν και άλλες διαστάσεις, απειλητικές, εκβιαστικές, τρομακτικές. Τότε η εντολέας μου άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να διατηρεί στην κατοχή του κάποια βίντεο τέτοιου είδους. Στο πλαίσιο αυτό, μου ανέθεσε να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει να την ενοχλεί και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια βίντεο τα οποία την απαξιώνουν. Όμως δεν προλάβαμε γιατί τα γεγονότα μας πρόλαβαν», ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Σημειώνεται ότι, ανάμεσα στους 24 παραλήπτες του e-mail που έστειλε ο 50χρονος γυμναστής λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει και το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου από προσωπικές στιγμές του ίδιου και της 50χρονη γυναίκας, ήταν και η διεύθυνση του σχολείου της 17χρονης κόρης της αλλά και η επιχείρηση που εργαζόταν στο παρελθόν η ανήλικη. Επίσης, ανάλογο υλικό έστειλε πριν βάλει τέλος στη ζωή του και στον πρώην σύζυγό της.

«Η κατάσταση έχει πάρει ανυπολόγιστες διαστάσεις. Την είχε απειλήσει και την είχε εκβιάσει και στο παρελθόν ότι θα προχωρούσε σε αυτήν την ενέργεια. Ανάλογο υλικό έστειλε και στον πρώην σύζυγό της και του έγραφε στο μήνυμα που το συνόδευε ‘να καμαρώσεις την γυναίκα σου’. Η εντολέας μου είχε πάρει διαζύγιο με τον πρώην σύζυγό της. Ο αυτόχειρας έστειλε αυτό το υλικό σε δεκάδες άτομα και το είχε στην κατοχή του εν αγνοία της εντολέως μου. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα», ανέφερε ο κ. Κόλτσης.