«Ψεύτη» χαρακτήρισε το μέχρι πρότινος εντολέα του και καταδικασμένο πρωτόδικα για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλη Σοροπίδη, ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας. Ο γνωστός νομικός με δήλωσή του υποστήριξε πως ο πελάτης του κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή την οποία είχαν συμφωνήσει. Ο ποινικολόγος μάλιστα υπογραμμίζει πως είχε προτρέψει τον εντολέα να καταθέσει όλη την αλήθεια και να αποκαλύψει όσους κρύβονται (κατά τον κατηγορούμενο) πίσω από την εντολή εκτέλεσης της αδικοχαμένης λογίστριας: «Τον προέτρεψα να καταθέσει την πλήρη αλήθεια αναθεωρώντας τη μέχρι τούδε στάση του να κατονομάσει λεπτομερώς επακριβώς στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο τους ηθικούς αυτουργούς που του έδωσαν με αντάλλαγμα όπως ισχυρίζετο την εντολή δολοφονίας μιας νέας αξιόλογης επιστήμονος γυναίκας, αλλά και τους τυχόν συναυτουργούς του που συνέπραξαν ενδεχομένως κατά την τέλεση της πράξης κατόπιν σχεδίου στην τέλεση της ειδεχθούς αποτρόπαιας πράξης του. Θεμελιώδης προϋπόθεση νομικής εκπροσώπησης είναι η ειλικρίνεια του κατηγορούμενου προς τον υπερασπιστή δικηγόρο του. Ο ισχυρισμός ότι δήθεν έλαβε εντολή από γνωστό Δικηγόρο Αθηνών αποτελεί κατά τη γνώμη μου ευφάνταστο κατασκευασμένο αναπόδεικτο σενάριο αποπροσανατολισμού της Δικαιοσύνης», είπε ο νομικός μιλώντας στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο περιθώριο της εκδίκασης της έφεσης, με τη δίκη να έχει διακοπεί για τις 30 Ιουνίου και κατά τα φαινόμενα θα συνεχιστεί μετά από το διορισμό νέου συνηγόρου, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. «Αποσύρθηκα εξοργισμένος από την εν γένει αναξιοπρεπή ανήθικη στάση του έναντι μου επιπλέον για λόγους συνείδησης και ηθικής τιμώντας σεβόμενος ως άνθρωπος τη μνήμη της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη. Μη δυνάμενος να υπερασπίζομαι έναν αμετανόητο ασυνείδητο χωρίς αναστολές καταδικασθέντα εγκληματία», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Νουλέζας.

Ο Μανώλης Σοροπίδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με την ποινή των δις ισοβίων, ενώ η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη εκτιμά πως έχασαν την κόρη τους εξαιτίας κάποιας μυστηριώδους υπόθεσης με την οποία η λογίστρια είχε καταπιαστεί. Άλλωστε κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει την έναρξη νέας έρευνας ώστε να αποκαλυφθεί ποιος ήταν πίσω από αυτή τη δολοφονία. Μέχρι στιγμής οι άμεσοι συνεργάτες της αδικοχαμένης ισχυρίζονται πως η Ζέμπερη δεν είχε αναλάβει υπόθεση με τέτοιο προφίλ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 10 Ιουνίου 2022