Συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με μονάδες της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ-2 (SNMG-2) διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, την Τετάρτη 8 Ιουνίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η συνεκπαίδευση ήταν τύπου PASSEX (Passing Exercise) για τα πλοία και ADEX (Air Defence Exercise) με τη συμμετοχή και των πτητικών μέσων, και σε αυτήν συμμετείχαν η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η πυραυλάκατος «ΛΑΣΚΟΣ» και 2 μαχητικά αεροσκάφη F-4E Phantom II της 117 Πτέρυγος Μάχης, με μονάδες της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ 2 (SNMG-2).

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαιδεύσεως πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα συνθέσεως και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου με την συμμετοχή των 2 F-4E της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.