Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην τραγωδία που σημειώθηκε στον Μυλοπόταμο, Κρήτης, με την δολοφονία του 22χρονου πατέρα, από έναν συγχωριανό του.

Ο 44χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος του που παραδόθηκε στην αστυνομία και πριν από λίγη ώρα προφυλακίστηκε, δηλώνει πως σκότωσε τον νεαρό γιατί «δεν σεβάστηκε τη μνήμη του πατέρα του».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παραδόθηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και υπέδειξε στους αστυνομικούς που είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος. Η σύζυγος του θύματος ξέσπασε εναντίον του καθ΄ομολογία δολοφόνου, γράφοντας στην προσωπική της σελίδα στο FB: «Αυτός είναι ο φονιάς του άντρα μου....να σαπίσεις στη φυλακή αυτό σου αξίζει αλλά ο άντρας μου δεν θα ξαναέρθει, του πήρες τη ζωή του, του στέρησες τη χαρά του κοπελιού του».

Ο 44χρονος μετέβη στην ασφάλεια με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν την Κυριακή, όταν αυτός και η οικογένειά του επέστρεφαν από το μνημόσυνο των τριών μηνών για τον πατέρα του δράστη και όπως είπε «το θύμα δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη του πατέρα του», καθώς είχαν γιορτή στο σπίτι της αδερφής του για την ονομαστική της εορτή.

Μετά από αυτό παραδέχτηκε, ότι πήγε στο σπίτι του και τον σκότωσε.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης και θύμα εδώ και αρκετό καιρό είχαν σοβαρές οικογενειακές διαφορές που είχαν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Οι δύο άνδρες είχαν λογομαχήσει λίγη ώρα νωρίτερα, τους χώρισαν και ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Ο 44χρονος όμως φαίνεται πως ήταν αποφασισμένος. Μόλις τον εντόπισε έξω από το σπίτι της αδελφής του έβγαλε το πιστόλι και μέσα από το αυτοκίνητο, χωρίς να κατέβει, τον πυροβόλησε πισώπλατα τέσσερις φορές από πολύ κοντινή απόσταση.

Υπό τον φόβο των αντιποίνων σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται από την Κυριακή το χωριό Αργουλιό Μυλοποτάμου. Ο άτυχος Κώστας είχε γίνει πρόσφατα πατέρας. Το μωράκι του δεν είχε ακόμα σαραντήσει, το πρωί σε κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού βαπτίστηκε και μάλιστα πήρε το όνομα του πατέρα του, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει. Η κηδεία του 22χρονου αναμένεται να γίνει αύριο.