Σάλος έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη ότι οι τελωνειακές αρχές του Προμαχώνα επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα και τη μεταφορά στη Μύκονο δυο λιονταριών και μιας τίγρης.

Τα αιλουροειδή ήταν στριμωγμένα σε κλουβιά μέσα σε κλειστό φορτηγό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η χώρα προέλευσής τους είναι η Τσεχία και προορισμός τους ήταν η Μύκονος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελωνειακές αρχές επέτρεψαν την είσοδο των άγριων ζώων καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε η νομιμότητα της κατοχής τους.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, με ανάρτησή της στο Facebook ζητά παρέμβαση εισαγγελέα καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται περί κακοποίησης ανεξάρτητα εάν υπάρχουν έγγραφα νόμιμης κατοχής.



Το ερώτημα είναι, όμως, καθώς πρόκειται για άγρια ζώα που προστατεύονται ποιος είναι ο λόγος της μεταφοράς τους στη Μύκονο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως ντεκόρ σε κάποιο πάρτι μια και θεωρείται απίθανο να πρόκειται για κάποιο τσίρκο που θα δίνει παραστάσεις στο νησί.