Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με την Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των κοριτσιών και προφυλακισμένη για το φόνο της 9χρονης Τζωρτζίνας να εμμένει στο ότι είναι αθώα και αρνείται τα πάντα.

Το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA δεν έχει ανιχνευτεί καμία τοξική ουσία στους ιστούς των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πόρισμα των ιατροδικαστών θα «δείχνει» κοινή αιτία θανάτου και στα δύο κορίτσια, αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις, για μη παθολογικά αίτια, αλλά και ασφυκτικό θάνατο – σύμφωνα με τα ιστοπαθολογικά ευρήματα.

Οι ιατροδικαστές χρειάστηκε να κάνουν και αυτοψία στους χώρους όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδάκια, προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές και σαφές συμπέρασμα. Η αυτοψία, ιδίως στα νοσοκομεία, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Αφού παραδώσουν το πόρισμα στις αστυνομικές Αρχές, τότε θα ξεκινήσει και η έρευνα σε ένα άλλο επίπεδο, πλέον, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό τους και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Λέων: Toξικολογικά τα δύο πρώτα παιδιά ήταν «καθαρά»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, σημειώνει πως στόχος των ιατροδικαστών που δουλεύουν στα πορίσματα, είναι αυτά να μη δέχονται αμφισβήτησης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τοξικολογικά τα δύο πρώτα παιδιά ήταν «καθαρά». Στόχος των ιατροδικαστών είναι να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα, κανένα εύρημα να μην μπορεί να αμφισβητηθεί ή να ζητηθεί άλλος επανέλεγχος».

Σημαντικό είναι από τις ιστολογικές εξετάσεις, οι χρώσεις που θα προκύψουν. «Οι χρώσεις μάς βοηθούν να κάνουμε λίγο πιο έντονα κάποια στοιχεία, κάποιες περιοχές, που θέλουμε να αναδείξουμε όταν πηγαίνουμε στο μικροσκόπιο να δούμε τους ιστούς. Θα μπορούσαν να αναδείξουν κάποια στοιχεία τα οποία να μην ήταν ευκρινή προηγουμένως», καταλήγει ο κ. Λέων.