Πριν από λίγη ώρα κατατέθηκε το πόρισμα Καρακούκη - Καλογρηά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας .

Ειδικότερα, ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και αποδίδεται σε δολοφονία και η κατάθεση του πορίσματος αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις. Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Aυτό το γεγονός φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.  

Μήνυση κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, τόνισε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ σε σχέση με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό» συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λέων

Σε σχέση με την νέα κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες από τα ρεπορτάζ. Ενδεχομένως προχωρώντας η διαδικασία να έχουμε γνώση της κατάθεσης και να την αξιολογήσουμε».

Παράλληλα, ο ίδιος επιτέθηκε στον Γρηγόρη Λέων για όσα υποστηρίζει αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, υποστηρίζοντας ότι: «Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιότερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης».





Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σε νομικό επίπεδο. Το πιθανότερο είναι πως θα ασκηθούν διώξεις στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι καταθέσεις από συγγενείς της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει ήδη καταθέσει την περασμένη Πέμπτη. Εκεί κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τη ζωή του στην Πάτρα, τη Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και με τα τρία αδικοχαμένα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega γύρω από την οκτάωρη κατάθεση του Δασκαλάκη, η σημαντικότερη ερώτηση που του έκαναν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών φαίνεται ότι ήταν η τελευταία: «Πιστεύετε ότι η σύζυγός σας έχει δολοφονήσει τα τρία παιδιά σας;».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε πως κατά τη γνώμη του η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την κόρη τους Τζωρτζίνα ενώ για τα άλλα δύο παιδιά είπε πως δεν έχει στοιχεία, έτσι ώστε να πει με σιγουριά ότι η εν διαστάσει σύζυγός του είναι εκείνη που τα σκότωσε