Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορήθηκε για βιασμό ανήλικης αθλήτριας χαρακτηρίστηκε από τη Σοφία Μπεκατώρου ως «μαύρη μέρα για την ελληνικό αθλητισμό».

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Την ίδια στιγμή, κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επιβλήθηκε στον προπονητή γα το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Από την πλευρά της, η Σοφία Μπεκατώρου, η πρώτη που είχε μιλήσει για σεξουαλική βία στο χώρο του αθλητισμού, κατέθεσε στη δίκη.

Είχε αναφερθεί στη μέθοδο χειραγώγησης, γνωστή ως grooming, που όπως είπε, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον αθλητισμό και την οποία ακολούθησε και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κατηγορούμενος, προκειμένου να κακοποιήσει σεξουαλική την ανήλικη τότε κοπέλα.

Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, η Σοφία Μπεκατώρου ανήρτησε σε ένα βίντεο στο Instagram και έγραψε τα εξής: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι, αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε στο βίντεο που δημοσίευσε.