Aνακοίνωση για την απαλλαγή του από την κατηγορία από την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα το 2017 με 25 νεκρούς δημοσιοποίησε ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσουκαλάς, ο τότε δήμαρχος Μεγάρων, 
υπάλληλοι δασαρχείου, υπάλληλοι πολεοδομίας και υπάλληλοι επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων αλλά και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου απαλλάχτηκαν των κατηγοριών που τους βάραιναν.

Η ανακοίνωσή του 

 Οι πλημμύρες στη Μάνδρα με τους θανάτους και τις τεράστιες υλικές καταστροφές που προκάλεσαν αφησαν μια βαριά σκιά σε ολους μας. Και σε αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή την περιουσία τους και σε όλους εμάς αιρετούς και υπαλλήλους που επί τρια σχεδόν χρόνια δικαζομασταν δυστυχώς όχι μόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της δικαιοσύνης και τις αποφάσεις της. Η ομόφωνη αθώωση μου συνιστά επιβεβαίωση πως παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες του ακραίου φαινομένου ο Δήμος μας λειτούργησε με αποτελεσματικότητα. Για το γεγονός αυτό Θα ηθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά εργαζόμενους, υπαλλήλους και το πολιτικό προσωπικό που ανταποκριθηκε με επάρκεια στο πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο.

Ως αιρετός γνωρίζω και την προσπάθεια και το ήθος πολιτικών προσώπων για τα οποία η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι αθωωτική. Δηλώνω την αλληλεγγύη και την στήριξη μου. Γιατί όλες οι επικρίσεις και οι κατηγορίες προς αυτούς έγιναν μετά το τραγικό γεγονος και γιατί σύμφωνα με τις καταθέσεις ειδικών ούτε και τα έργα που έγιναν ή τελειώνουν τώρα δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθουν σε τόσο μεγάλο όγκο νερού και φερτων υλικών.

Ευχαριστώ την δικηγόρο μου Βάσω Πανταζή, την οικογένεια μου όσους και όσες ειλικρινά και χωρίς μισόλογα μου συμπαρασταθηκαν.