Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
kriti_neogennita_gatakia
Ελλάδα

Κρήτη: 59χρονος πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο απορριμάτων - Το πρόστιμο που θα του επιβληθεί μπορεί να φτάσει τα 250.000 ευρώ

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια,

Ένα υπέρογκο πρόστιμο υποχρεούται να πληρώσει ένας άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος πέταξε σε κάδο σκουπιδιών νεογέννητα γατάκια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΚΡΗΤΗ TV», ο 59χρονος θα τιμωρηθεί με τη νέα νομοθεσία για την εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων και τη θανάτωσή τους σε βαθμό κακουργήματος, η οποία πέρα από φυλάκιση προβλέπει και πρόστιμο μαμούθ, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να φτάσει τα 250.000 ευρώ.


Πιάστηκε στα πράσα

Ο 59χρονος πιάστηκε από κάμερες ασφαλείας να σταματάει με το αυτοκίνητό του σε σημείο του δρόμου Ηρακλείου-Μοιρών και να πετάει μέσα στα σκουπίδια ένα τσουβάλι με νεογέννητα γατάκια.

«Έχουμε πρωτιά στην Κρήτη εξαιτίας τέτοιων εγκλημάτων. Είναι η πρώτη κακουργηματική δίωξη εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων που έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας τα δεδομένα των ανθρώπων που ασχολούνται εθελοντικά με την προστασία των ζώων», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος» Μαρία Χουστουλάκη.


Τι είπε ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα πρκειμένου να εντοπίσουν τον οδηγό, καθώς η πινακίδα του δεν φαινόταν καθαρά, ενώ έφτασαν στο σημείο να στήσουν καρτέρι σε όλα τα σημεία που περνούσε ο δράστης για να τον εντοπίσουν.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια, ωστόσο δήλωσε άγνοια για τον νέο νόμο.