Ολόκληρος… στρατός καλείται αυτές τις ημέρες από την Εισαγγελία Χανίων για την περίφημη υπόθεση του γηροκομείου-κολαστήριου «Αγία Σκέπη», μία υπόθεση που πραγματικά έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως οι Αρχές εξετάζουν 296 περιπτώσεις θανάτων γερόντων εκ των οποίων έχουν εστιάσει στις 30.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, διαφαίνεται κύκλωμα το οποίο κατάφερνε να αποσπά μερίδια από την περιουσία των αποθανόντων, σε μία ιστορία που παραπέμπει στην περίφημη «Εταιρεία Δολοφόνων» πίσω στη δεκαετία ’80. Η νέα εξέλιξη σε αυτή την ανατριχιαστική υπόθεση θέλει τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, τον πρώην νομάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, αλλά και 7 υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας να παραπέμπονται σε δίκη.

Οι παραπάνω κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα και διά παραλείψεως. Ταυτόχρονα θυμίζουμε πως κατηγορούνται 15 ακόμη άτομα, με διαφορετικές κατηγορίες. Μεταξύ τους η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικός γιατρός, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι. Κατηγορούνται επίσης 3 υπάλληλοι της δομής, 2 συμβολαιογράφοι, 1 πρώην υπάλληλος της Αντιπεριφέρειας και 2 πολίτες. Κατά περίπτωση κατηγορούνται για απάτη και υφαρπαγή ακινήτου και αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή. Να σημειωθεί πως μέχρι πολύ πρόσφατα, μετά ακόμη και το ξέσπασμα της υπόθεσης αλλά και τις συλλήψεις κατηγορουμένων, η δομή εξακολουθεί να λειτουργεί, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Όλα για τα λεφτά»

Οι μαρτυρίες πάντως γι’ αυτή την υπόθεση είναι πραγματικά σοκαριστικές. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως η Κική Στεφανίδου, η οποία ισχυρίζεται πως εργάστηκε για 9 μήνες στο εν λόγω γηροκομείο, δήλωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πως τη χαρακτήριζαν… ευαίσθητη όταν παρατηρούσε τα όσα συνέβαιναν: «Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου λέγανε είσαι πολύ ευαίσθητή… Ήμουν το μαύρο πρόβατο. Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά. Όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η δομή ήταν μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα. Όλα γινόντουσαν για τα λεφτά», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ONTIME