Παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου, ως εκπροσώπου του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Διοικητού της ιστορικής Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Η προαναφερθείσα τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΛΔΥΚ, στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Σταυριανάκου» στη Μαλούντα της Κύπρου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐας, ενώ ακολούθησε παρέλαση των τμημάτων της Δυνάμεως.

Στην τελετή επίσης παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμύνης της κυπριακής Βουλής Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού ΥΠΑΜ Ανδρέας Λουκά, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων.

Επειδή στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ δεν αναφέρονται τα ονόματα του πρώην και του νέου Διοικητή, εμείς να σημειώσουμε ότι νέος Διοικητής παρέλαβε ο Συνταγματάρχης (Πεζικού) Π.Κ., μέχρι πριν λίγο καιρό Διευθυντής του Γραφείου του ΓΓ/ΥΠΕΘΑ, εξ ου και η εκεί παρουσία του τελευταίου στην τελετή.

Να σημειώσουμε ότι μπορεί μεν στην ανακοίνωση να μην αναφέρονται τα ονόματα του παλαιού και του νέου διοικητή της ΕΛΔΥΚ, αλλά εμφανίζονται ΕΠΙΣΗΜΩΣ φαρδιά – πλατιά η φωτογραφία του.

Τέλος, για όσους πιστεύουν ότι έτσι … «προστατεύουν» κάποιους μη δίδοντας ονόματα, αλλά δίδοντας φωτογραφίες, να τους επισημάνουμε ότι το όνομα του ΠΡΩΗΝ διοικητή ήταν ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ έτσι και αλλιώς στην Κύπρο (άρα και στους Τούρκους). Το όνομα και όλα τα υπόλοιπα βιογραφικά στοιχεία του νέου Διοικητή τόσο της ΕΛΔΥΚ όσο και της αντίστοιχης τουρκικής ΤΟΥΡΔΥΚ ανταλλάσσονται ΕΠΙΣΗΜΩΣ και βάσει των υφισταμένων από το 1960 ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ υποχρεώσεων των τριών εγγυητριών δυνάμεων πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους. Τόσο απλά.