Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
serres
Ελλάδα

Σφοδρό μπουρίνι στις Σέρρες: Δεκάδες χωριά χωρίς ρεύμα, πλήθος κομμένων δέντρων στο δρόμο

H Π.Υ. Σερρών δέχθηκε πολλές κλήσεις για πτώσεις δένδρων όπως στον Εθνικό δρόμο Σερρών-Δράμας στο ύψος του Γαζώρου

Το βράδυ του Σαββάτου οι Σέρρες επλήγησαν από έντονη βροχόπτωση  που συνοδευόταν από βροντές και κεραυνούς, αστραπές που έκαναν τη νύχτα… μέρα , δυνατές ριπές ανέμων και σε κάποιες περιοχές σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπήρξαν πολλές πτώσεις δένδρων ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Π.Ε. Σερρών. Ο δυνατός αέρας έριξε στύλο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα πολλά χωριά του Δήμου Αμφίπολης να μην έχουν ρεύμα μέχρι και τώρα. Ρεύμα δεν έχουν η Νέα Μπάφρα, η Ηλιοκώμη, η Κορμίστα, η Κρηνίδα, η Νέα Φυλή, τμήμα της Μεσολακκιάς και το Μικρό Σούλι.

Άνδρες της Π.Υ. Σερρών με επικεφαλής τον διοικητή Νίκο Παπαδόπουλο με συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των Δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης όλο το βράδυ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. «Μιλάμε για Βιβλική καταστροφή» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης Ιορδάνης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πολλές καλλιέργειες.H Π.Υ. Σερρών δέχθηκε πολλές κλήσεις για πτώσεις δένδρων όπως στον Εθνικό δρόμο Σερρών-Δράμας στο ύψος του Γαζώρου.

Στο Μαυρόλοφο κυπαρίσσια έπεσαν πάνω στην εκκλησία και στην περίφραξη της ενώ για αρκετές ώρες το χωριό δεν είχε ρεύμα.

Φωτογραφίες: ertnews.gr