Η καταγγελία, την οποία δημοσιοποίησε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ), Γρηγόρης Λεοντόπουλος, σύμφωνα με την οποία το γεγονός ότι οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”… δεν εργάζονται τα Σαββατοκύριακα, καθώς έχουν απομείνει μόλις εννέα για όλες τις υπόλοιπες ημέρες και όλες τις βάρδιες, μόνο να μας ταρακουνήσει από την μακάρια νιρβάνα μας μπορεί.

Η εν λόγω καταγγελία έχει και συνέχεια. Ένας προς μεταμόσχευση ηπατοπαθής συνάνθρωπός μας έχασε τη δυνατότητα για μεταμόσχευση, για τον λόγο που αναφέραμε παραπάνω, και το πολύτιμο μόσχευμα από την Κύπρο θα δοθεί σήμερα σε άλλον προς μεταμόσχευση ηπατοπαθή, στο νοσοκομείο της Αθήνας “Λαϊκό”, όπου οι αναισθησιολόγοι εργάζονται κανονικά και στα Σαββατοκύριακα.

Ένας αδύναμος ασθενής ηττήθηκε… Η ανθρωπιά όλων μας ηττήθηκε…

Ποιος ευθύνεται; Ευθύνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σαφώς, αλλά όχι συλλογικά. Οι ευθύνες είναι προσωποποιημένες και αμείλικτες. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει χάσει τον ύπνο του με αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη, καθώς και με την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία επικρατεί στο αποδυναμωμένο από αναισθησιολόγους “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης.

Πριν από λίγο καιρό, οι αναισθησιολόγοι του “Ιπποκρατείου” κατονόμασαν το πρόσωπο το οποίο ευθύνεται για όλα αυτά, τα οποία οδήγησαν τελικά στην ακύρωση της συγκεκριμένης μεταμόσχευσης ήπατος…

Πληροφορούμαστε, επίσης, ότι το αρμόδιο για το θέμα στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν είχε επικοινωνήσει καν τηλεφωνικά με τον Γρηγόρη Λεοντόπουλο, ο οποίος, πέραν από πρόεδρος της ΠΟΝ, είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). “Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το υπουργείο Υγείας…”.

Εάν κάποιος πρέπει να δώσει, σήμερα κιόλας, τώρα, τις αρμόζουσες εξηγήσεις, τις πειστικές εξηγήσεις για το εν λόγω θέμα, αυτός ο κάποιος είναι σίγουρο ότι δεν είναι ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος, μάλιστα, δεν έχει καν την αρμοδιότητα για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

Ίδωμεν.