Μέχρι και τη στάση του σώματος της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκωδικοποίησε η κλινική παιδοψυχολόγος, που όρισε η ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι η κατηγορούμενη παρουσιαζόταν εντέχνως ως το θύμα της υπόθεσης.

 «Γιατί είμαι αυθόρμητη, εκείνο μου βγήκε εκείνη την ώρα, αυτό είπα. Δεν θα κάτσω να το σκεφτώ. Δεν έχω ασχοληθεί με τα body language και με αυτά», δήλωσε η 33χρονη κατηγορούμενη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News η κλινική ψυχολόγος για την Ρούλα Πισπιρίγκου είχε άλλη άποψη:  «Είχε μια υπερτονισμένη εικόνα μιας συντετριμμένης γυναίκας. Φαινόταν ότι προσπαθούσε να το επικοινωνήσει από τη στάση του σώματος, συρρικνώνοντας το και καμπουριάζοντας. Μέσα από το βλέμμα που διατηρούσε χαμηλά στο πάτωμα αλλά και μέσα από τον βηματισμό της, σέρνοντας τα πόδια της».

Η εικόνα αυτή με το χαμηλωμένο βλέμμα και την υποτακτική στάση άλλαξε απότομα από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησης όταν η Πισπιρίγκου διάλεξε ένα διαφορετικό σημείο για να καθίσει, για να βρεθεί, όπως είπε, πιο κοντά στην επιστήμονα.

 «Πριν καν ξεκινήσουμε, πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει θέση στην καρέκλα της, ώστε να μην είμαστε τόσο μακριά, όπως χαρακτηριστικά μου είπε, φανερώνοντας έτσι την προσπάθεια για οικειότητα. Ήταν φανερή η αντίθεση της πρώτης εικόνας όταν την έφεραν από το κελί της με τονισμένη συστολή, με αυτή που ξαφνικά έπαιρνε πρωτοβουλίες διαχείρισης του χώρου σε μια συνδιαλλαγή με έναν άγνωστο –μέχρι εκείνη την στιγμή- άνθρωπο. Η εικόνα της άλλαζε απότομα, φανερώνοντας έτσι τη μη αυθεντικότητα».

 Ο… απλησίαστος Μάνος

Για τον σύζυγο της, η Ρούλα θα εκφράσει μόνο πικρία που δεν της συμπαραστέκεται σε αυτό που περνάει.

 «Ο Μάνος ήταν προστατευτικός ακόμα μέχρι τώρα πριν με συλλάβουν. Πάντα έπαιρνε το μέρος μου παντού. Τώρα μόνο λέει ότι σκότωσα το παιδί. Δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία. Επειδή τον ξέρω, δεν το πιστεύει. Έχει επηρεαστεί από τα κανάλια», δήλωσε η ψυχολόγος.

 Οι σκέψεις της περιστρέφονται γύρω από το Μάνο Δασκαλάκη, με την ψυχολόγο να παρατηρεί μεγαλομανία και κομπασμό στην περιγραφή της για το πώς γνωρίστηκαν.

 «Ο Μάνος ήταν ο ωραίος της Πάτρας. Με στιλ… Ήταν ωραίος και είναι ωραίος. Με μια φράντζα με ανταύγειες, αλλά είναι και το ύψος που του δίνει το στυλ όλο αυτό. Έχει κι ένα ωραίο περπάτημα, και ήρθε στο γήπεδο με δερμάτινο και τζιν σκισμένο. Να σας πω ότι στην κερκίδα είχε έξι κοπέλες που φώναζαν το όνομα του. Είναι από αυτούς που λες «αυτός είναι απλησίαστος». Έβαλα ένα στοίχημα με την κολλητή μου, ότι τον λένε Πάνο έλεγα εγώ. Μάνο έλεγε εκείνη. Βρήκα τελικά το όνομα του στο φύλλο αγώνα και τον έψαξα στο Facebook. Δεν πρόλαβα να του κάνω αίτημα και το είχε δεχτεί. Μου μίλησε κατευθείαν», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο.

 Με την ίδια διάθεση έπαρσης περιέγραψε και το πρώτο τους ραντεβού, υπερτονίζοντας πως στο μαγαζί όλοι τον ήξεραν και πως της θύμισε εν πολλοίς τον παππού της. 

«Επιφανειακή η σχέση με τα παιδιά τους»

Η επιστήμονας διέγνωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης δυσκολεύονταν να αναγνωρίσουν και συνεπώς να καλύψουν τις ανάγκες της Τζωρτζίνας, που θρηνούσε για τους θανάτους και των δύο αδελφών της μέσα σε δύο χρόνια.

 «Η σχέση του παιδιού με τους ενήλικες ήταν επιφανειακή. Περιγράφηκε να παίρνουν προτεραιότητα οι ανάγκες των γονέων και η Τζωρτζίνα, όπως και τα άλλα δύο παιδιά, να προσαρμόζονται σε αυτές, καθώς δεν υπήρχε διακριτή διαφορά των γενεών», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος.

 Αλλά και στις απώλειες των παιδιών τους η κα Σαββόγλου περιγράφει και για τους δύο γονείς μια απουσία συναισθήματος. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της Ρούλας για την αντίδραση του Μάνου στον θάνατο της Μαλένας.

 «Δεν στεναχωριόταν, δεν έκλαιγε, δεν την ανέφερε, δεν ήταν θλιμμένος. Σκεφτόμουν ότι ήταν αναίσθητος, με θύμωνε και του το έλεγα άπειρες φορές αυτό και εκείνος μου απαντούσε ότι το διαχειρίζεται ο καθένας με το δικό του τρόπο», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ειδική ψυχολόγο.

 Φανερά ενοχλημένη από το πόρισμα «φωτιά» της ειδικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει τις ενστάσεις της σε επίσημη ανακοίνωση της για το κατά πόσο η παιδοψυχολόγος είχε την εξουσιοδότηση να σκιαγραφήσει το προφίλ τόσο της ίδιας όσο και του Μάνου Δασκαλάκη.