Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα η δίκη του 71χρονου ντράμερ, Γιώργου Γιαννόπουλου, με καταθέσεις μαρτύρων.

Δικάζεται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού το 2011.
Να σημειωθεί πως ο γνωστός καλλιτέχνης, μέλος μεγάλου ελληνικού ροκ συγκροτήματος, πριν από δύο μήνες είχε κριθεί προφυλακιστέος για άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.

Δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος έχει καταδικασθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση της 6χρονης σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό. Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση με περιοριστικούς όρους και έτσι δεν έχει εκτίσει την πρωτόδικη ποινή.

Η δίκη ξεκίνησε επί της ουσίας πριν από τρεις εβδομάδες, καθώς είχαν προηγηθεί δύο διακοπές. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης, η οποία σήμερα είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

«Μου είχε πει η κόρη μου «ο κ.Γιώργος μου είπε ότι του άρεσε να τον γαργαλάμε χαμηλά στην κοιλίτσα». Δεν πονηρεύτηκα τότε. Ήταν πολύ φιλικός με τα παιδιά, τον θυμάμαι σε ένα στρώμα θαλάσσης με όλα τα παιδάκια πάνω σαν μελισσούλες και μάλιστα αναρωτιόμουν, πού τη βρίσκει τόση όρεξη. Ρώτησα το παιδί μου εάν έχει συμβεί κάτι και μου απάντησε «έπιασε το πιπί μου και τον πωπό μου και έβαλε το χέρι μου να πιάσω το δικό του π@@λί». Σοκαρίστηκα. Το παιδί μου είπε ότι ντρεπόταν και γι’ αυτό δεν μου είχε πει τίποτα. (…) Ο κατηγορούμενος την έβαζε και έβλεπε ταινίες παιδικά, συναυλίες των Πυξ Λαξ και την έπιανε στο σώμα, την απασχολούσε με κάτι που της άρεσε στην τηλεόραση κι εκείνος την άγγιζε. Μπορεί να μην είναι βιασμός, αλλά βιάστηκε η ψυχή της, έχασε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Φοβόταν όταν την άγγιζαν στο σχολείο να της πουν «μπράβο» για κάτι. Δεν την άφηνα να πηγαίνει σε σπίτια φίλων της, εάν υπήρχε μπαμπάς στο σπίτι», κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, μέσω του δικηγόρου του υπέβαλε αίτημα να οριστεί πραγματογνώμονας από το δικαστήριο και να τον εξετάσει εάν είναι παιδόφιλος. «Μεθοδευμένα ελήφθη η κατάθεση της ανήλικης. Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος και ζητεί να εξεταστεί για το εάν πάσχει από παιδοφιλία. Να διοριστεί πραγματογνώμονας να τον εξετάσει», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του ντράμερ.