«Βλέπουμε μια εξαιρετική τουριστική χρονιά, τα νούμερα και οι αριθμοί αποτυπώνουν μια πραγματικότητα καλύτερη από το 2019», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Αναφορικά με την τουριστική σεζόν και αν επηρεάζεται από την έξαρση των κρουσμάτων, ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε: «Φαίνεται να τον επηρεάζει γιατί και τα δύο ακολουθούν μια παράλληλη πορεία. Βλέπουμε στο τουριστικό κομμάτι μια εξαιρετική τουριστική χρονιά, τα νούμερα και οι αριθμοί αποτυπώνουν μια πραγματικότητα καλύτερη από το 2019. Η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, οι πληρότητες πολύ υψηλές υπάρχει μια γενική αισιοδοξία στο κομμάτι του τουρισμού».

«Οι αφίξεις, η γενικότερη εικόνα και οι εντυπώσεις των επισκεπτών είναι πολύ θετικές ταυτόχρονα βέβαια αυτή η πολύ μεγάλη κινητικότητα η οποία υπάρχει συνδέεται με τη διασπορά του κοροναϊού που είναι αυξημένη πράγματι δεν είναι όμως ευτυχώς σε σημείο ανησυχητικό και αυτό το λέω από την άποψή ότι οι νοσηλείες, η συμπτωματολογία των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί είναι πολύ ήπια σε σχέση τουλάχιστον με αυτό που γνωρίσαμε το προηγούμενο διάστημα. Οι νοσηλείες που υπάρχουν στο νοσοκομείο Χανιών είναι πολύ χαμηλές και εξαιρετικά χαμηλές σε ανθρώπους που βρίσκονται στην εντατική δηλαδή σήμερα είναι μόλις 2 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εδώ μπαίνει ένα συνολικό ζήτημα για την ανάγκη ή όχι νέων μέτρων σε επίπεδο χώρας, φαντάζομαι ότι συνεκτιμούνται όλα τα δεδομένα και αν χρειαστεί θα ληφθεί. Δεν θέλω δηλαδή να στείλω ούτε μήνυμα καθησυχασμού αλλά ούτε μήνυμα πανικού σε σχέση με αυτά που συμβαίνει στα Χανιά και την Κρήτη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την πληρότητα Ιουλίου -Αυγούστου, ο δήμαρχος Χανίων διευκρίνισε: «Σε κάποιες περιπτώσεις είμαστε πάνω από το 85% και σε κάποια σημεία ιδιαίτερα μέσα στην πόλη ίσως φτάνουμε σε απόλυτες πληρότητες».