Άπραγοι φαίνεται πως έφυγαν οι δράστες που ντύθηκαν γιατροί, απείλησαν τον φύλακα και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δράστες ήταν τέσσερις, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, βρέθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου σκαρφαλώνοντας από την πλαϊνή μάνδρα και από εκεί περπάτησαν, ντυμένοι γιατροί.

Μάλιστα, ένας από αυτούς φορούσε και τη στολή υψηλής προστασίας για τον covid, προκειμένου όλοι μαζί να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο.

Εκεί οι δήθεν γιατροί απείλησαν με όπλο τη φύλακα, η οποία φρουρούσε το νοσοκομείο εκείνη την ώρα, μπήκαν και ανατίναξαν το ΑΤΜ με τη μέθοδο του αερίου, καθώς δεν έχουν βρει οι αστυνομικοί ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού και στη συνέχεια έφυγαν άπραγοι, αφού μετά από έρευνα που έγινε στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, με τις Αρχές να παίρνουν καταθέσεις από τους εργαζόμενους που την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο νοσοκομείο.


Πλεύρης: Τρομοκρατική η επίθεση

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφή χθες πέριξ του καταστήματος, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.


Δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.