Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 2η Τακτική Ανακρίτρια, ο 35χρονος Γεωργιανός ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της συντρόφου του, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο 35χρονος άνδρας που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ισχυρίστηκε στην απολογία του στον ανακριτή ότι όσα υποστηρίζει η 14χρονη είναι ψέματα τα οποία βασίζονται σε ιστορία που έχει κατασκευάσει για να εκδικηθεί τον ίδιο και την μητέρα της, επειδή της έκαναν επίπληξη καθώς δεν τα πήγε καλά με τα μαθήματα του σχολείου. Ωστόσο με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ από την πλευρά του, ο γεωργιανής καταγωγής άνδρας αρνείται την κατηγορία που τον βαραίνει.

Όπως είπε η συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου, Βασιλική - Μαρία Νικολάου, η προσωρινή κράτηση διατάχθηκε καθώς η ανακρίτρια θεωρεί ότι θα πρέπει να περιμένει την παιδοψυχιατρική εκτίμηση από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και συνεχίζει να αρνείται τις καταγγελίες της ανήλικης και η μητέρα της υποστηρίζει τα όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 35χρονος, σύντροφος της 30χρονης μητέρας της ανήλικης, εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας λόγω εργασίας, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης, από εξαετίας μέχρι προ εξαμήνου περίπου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δυνάμει σχετικού εντάλματος, έπειτα από καταγγελία ανήλικης.

Η δικογραφία σε βάρος του 35χρονου αφορά στα αδικήματα «γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιων τους» και «κατάχρηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση».