Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των τουριστών οι οποίοι αγνοούνται από το Σάββατο όταν παρασύρθηκαν από θαλάσσιο ρεύμα την ώρα που κολυμπούσαν στο Ποσείδι Χαλκιδικής μετά από ένα πάρτι γενεθλίων στην περιοχή.

Οι έρευνες του λιμενικού έχουν επικεντρωθεί στη θαλάσσια περιοχή «Μύτη».

Ο ένας από τους τρεις της παρέας, ηλικίας 25 ετών έχει ήδη περισυλλεγεί από σκάφος του Λιμενικού Σώματος Χαλκιδικής και είναι ασφαλής, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται ακόμη. Και οι τρεις είναι από τη Βόρεια Μακεδονία οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός από την παρέα στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη».

Το ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες άρχισε ξανά τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας όπως και σκάφη του Λιμενικού και drones.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις έρευνες συμμετέχει και ο αδερφός και ο πατέρας του ενός.



«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας»

«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Για τον εντοπισμό τους επιχειρούσαν ελικόπτερα, 3 σκάφη του λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα πλοία ενώ οι έρευνες θα συνεχίζονται όσο είναι εφικτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. Η θερμοκρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των δύο αγνοουμένων όπως τονίζουν άτομα που συμμετέχουν στις έρευνες.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σημείο με θαλάσσια ρεύματα στο οποίο βούτηξαν οι νεαροί, όπως δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά στο ThessToday.gr. «Ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν να κολυμπούν επειδή γνωρίζουν την επικινδυνότητά του, ενώ πολλοί τουρίστες πηγαίνουν», είπε χαρακτηριστικά.