Με μεθοδευμένο κολύμπι και στάσεις ανάπαυλας φαίνεται πως κατάφερε ο 30χρονος Ιβάν, υπήκοος Βόρειας Μακεδονίας, να κρατηθεί στη ζωή, ενώ βρισκόταν για πάνω από 18 ώρες σε μία μανιασμένη θάλασσα στη Χαλκιδική.

Εξαντλημένος, αλλά σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον ήταν μετά την περιπέτεια στη θάλασσα ο 30χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος παρασύρθηκε χθες το απόγευμα από τα κύματα στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Ο 30χρονος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά εντοπίστηκε από ελικόπτερο 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες και στη συνέχεια από σκάφος του Λιμενικού.

Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για προληπτικούς λόγους. Είναι καλά στη υγεία του και μάλιστα είχε δυνάμεις και περπάτησε, ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, η οποία σημείωσε ότι ο 30χρονος βρήκε μία μπάλα μέσα στη θάλασσα από την οποία κρατήθηκε και κατάφερε να επιβιώσει.

«Είχα συνεχή ενημέρωση για την πορεία της διάσωσης και είμαι πολύ χαρούμενη για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του νεαρού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του τρίτου αγνοούμενου. Ελπίζω πολύ γρήγορα να βρεθεί ζωντανό και το τρίτο παλικάρι», έγραψε στα social media, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σημειώνοντας ότι ο νεαρός βρήκε μια μπάλα η οποία τού έσωσε τη ζωή καθώς τον βοηθούσε όταν κουραζόταν.

«Είχα συνεχή ενημέρωση για την πορεία της διάσωσης και είμαι πολύ χαρούμενη για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του...

Δημοσιεύτηκε από Αναστασία Χαλκιά Δήμαρχος Κασσάνδρας στις Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022