Την υπόθεση της ταινίας «Ο Ναυαγός» με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς και την μπάλα του με το όνομα «Wilson» θύμισε η διάσωση του 30χρονου Ιβάν από τα Σκόπια, ο οποίος επί ώρες παρέμενε αγνοούμενος στα αγριεμένα νερά της Χαλκιδικής, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή χάρη σε μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα.

Ο νεαρός, ο οποίος γιόρταζε τα γενέθλιά του με beach party στο Ποσείδι, το μεσημέρι του Σαββάτου είχε πέσει στη θάλασσα, όταν διαπίστωσε ότι δύο φίλοι του, 25 και 28 ετών, που κολυμπούσαν παρασύρονταν από το νερό στη διάσημη αλλά και επικίνδυνη παραλία «Μύτη». Ο δυνατός άνεμος που εκείνη την ώρα έφτανε τα 6 μποφόρ και τα δυνατά ρεύματα παρέσυραν τελικά και τους τρεις νεαρούς. Μετά τον εντοπισμό του 30χρονου στις 12.30 χθες το μεσημέρι, η αγωνία έχει φτάσει στο κόκκινο, καθώς εξακολουθούσε να αγνοείται ο τρίτος της παρέας.

Ο Ιβάν παρέμεινε στη θάλασσα για περίπου 19 ώρες και μόλις πάτησε το πόδι του στη στεριά όλοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ο 30χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας, ενώ το θαλάσσιο ρεύμα τον έστελνε προς... το Πήλιο. Ο ίδιος, πέφτοντας ανακουφισμένος στην αγκαλιά του πατέρα και του αδελφού του, ανέφερε ότι η διάσωσή του ήταν το μεγαλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του.

Ο 30χρονος μιλώντας στη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είπε ότι κατάφερε να επιβιώσει κρατώντας μία μπάλα, η οποία είχε παρασυρθεί από τον αέρα στη θάλασσα και όταν κουραζόταν, ήταν η μπάλα που τον κρατούσε στην επιφάνεια. «Ελπίζω πολύ γρήγορα να βρεθεί ζωντανό και το τρίτο παλικάρι», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος από τους τρεις αγνοούμενος φίλους, ο Vasil Brezovski, είχε βρεθεί το Σάββατο σώος από σκάφος του Λιμενικού Σώματος Χαλκιδικής. Όπως ανέφερε η κ. Χαλκιά, ο 25χρονος εντοπίστηκε ζωντανός με τη βοήθεια ενός σέρφερ που βούτηξε στο νερό και τον κράτησε μέχρι να φτάσει το σκάφος του Λιμενικού. Ο Vasil παραμένει στο νοσοκομείο του Πολύγυρου, ενώ μόλις βγει δήλωσε ότι θέλει να συναντήσει τους διασώστες του.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11 Ιουλίου 2022