Σκληρή απάντηση μέσω του Facebook έδωσε στον Γιώργο Λιάγκα και στη Φαίη Σκορδά ο Βασίλης Δημάκης, γνωστός και ως «ληστής με το καλάσνικοφ», ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η «ON time» το Σάββατο, ήταν εκείνος που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο είχε παρουσιαστεί ως «πάρτι στο κελί του Δημήτρη Λιγνάδη».

Στην ανάρτησή του διέψευσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει οποιαδήποτε σχέση με το δικό του κελί, αφού κρατείται σε διαφορετική πτέρυγα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον 55χρονο συγκρατούμενό του, ο οποίος στο βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται να παίζει μπουζούκι, το οποίο, όπως ανέφερε, του το αφαίρεσαν μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

«Μπράβο σου γυμνοσάλιαγκα, εσένα και της γυμνοσαλιαγκαρίνας σου, που είναι τόσο γάτα, που κατάλαβε ακριβώς τι έγινε εδώ», έγραψε στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος σε 44 χρόνια κάθειρξη έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Πρώτα απ’ όλα θα σου πω τι κατάφερες μπαίνοντας στον έναν από τους δύο προσωπικούς μου λογαριασμούς στο fb και αναπαράγοντας την πτωχευμένη από νούμερα εκπομπή σας ένα από τα τέσσερα βίντεο όπου τραγουδάω εγώ και παίζει ο δύσμοιρος ο Φίλιππος, που όταν έπαιρνα το κινητό και του έδειχνα τα σχόλια, έκανε σαν μικρό παιδί από τη χαρά του που του δίνουν ζαχαρωτό... χωρίς ίχνος υπερβολής!» γράφει στην ανάρτησή του.

«Πάμε στον Φίλιππα και στο προσωπικό του δράμα, που έχετε κάνει έναν άνθρωπο 55 χρόνων να κλαίει σαν μικρό παιδί και να έχουμε το νου μας να μη βάλει καμία θηλιά», σημειώνει, ενώ στη συνέχεια εξηγεί πώς ο συγκρατούμενός του, μπουζουξής στο επάγγελμα, κατέληξε φυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

«Ο Φίλιππος, λοιπόν, δούλευε χρόνια μπουζουξής και την εποχή του φουλ κορωνοϊού με κλειστά τα μαγαζιά δεν είχε πού να παίζει κ έτρωγε από τα κοινωνικά συσσίτια. Ώσπου μια ωραία πρωία τον προσέγγισαν κάποιοι αλλοδαποί από έτερη χώρα βαλκανική και του πρότειναν να ταξιδέψει στο Εκουαδόρ ντυμένος ως ραβίνος κουβαλώντας 2-3 εικόνες. Η μια με τον Μυστικό Δείπνο όπου περιείχε επιμελώς κρυμμένα ένα κιλό κοκαΐνης με αντάλλαγμα μόλις έρθει 2.000 ευρώ. Όπερ κ εγένετο! Στο αεροδρόμιο από τον φόβο του έτρεμε, τον πήραν χαμπάρι κ βρίσκεται με 7 χρόνια κάθειρξη, δίχως να πάρει φράγκο. Του βάζει η ‘‘φιλεύσπλαχνη’’ κοινωνική υπηρεσία 10 ευρώ τον μήνα στην καρτέλα του ξυραφάκια, σαπούνι κ απορρυπαντικό. Κατά τα άλλα, του δίνουμε όσοι από μας βρισκόμαστε σε λίγο καλύτερη οικονομική κατάσταση, όταν μαγειρεύουμε, κάτι για να φάει. Καφέ κ τσιγάρα δεν έχει ο έρημος (και τίποτα απαιτήσεις) και σου λέει χίλια ευχαριστώ μόλις του δώσεις κάτι».

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Δημάκης, ο 55χρονος Φίλιππος τιμωρήθηκε και με στέρηση εργασίας, αφού για να μειώσει την ποινή του έκανε μεροκάματα ως καφετζής. Σημειώνεται πως ο Βασίλης Δημάκης σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και έχει ακόμα δύο μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11 Ιουλίου 2022