Ορκίστηκαν και έλαβαν τα πτυχία τους οι νέοι Μόνιμοι Λοχίες (Τάξεως 2022) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στα Τρίκαλα.

Συνολικώς ορκίστηκαν 192 Μόνιμοι Λοχίες, Όπλων και Σωμάτων, εκ των οποίων 165 από την Ελλάδα και 27 από την Κύπρο, οι οποίοι αποτελούν την Τάχη 2022 της Σχολής, που έλαβε την τιμητική ονομασία «Ταγματάρχης (ΠΒ) Δημήτριος Κωστάκης».




Στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος, παρέστησαν, ο Βουλευτής Αθανάσιος Λιούτας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτριος Παπαστεργίου, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, o Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαιδεύσεως Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-ΟHQ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Πλοίαρχος (Μ) Πασχάλης Γκουνίδης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των νέων Μονίμων Λοχιών.

Στην τελετή, παρόντα ήταν επίσης, τα εγγόνια του Ήρωα Ταγματάρχη (ΠΒ) Δημήτριου Κωστάκη, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στην απόκρουση των Ιταλικών επιθέσεων στο Καλπάκι κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.