REAL
Ελλάδα

«Ήρθαν για να σκοτώσουν» - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την επίθεση στην Real

«Φτάσαμε τρεις ανάσες πριν», είπε χαρακτηριστικά ο πυροσβέστης που διέσωσε την εργαζόμενη ηχολήπτρια του σταθμού της Real.

Ντοκουμέντα από τις κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real Group, από την οποία μία ηχολήπτρια του ραδιοφωνικού σταθμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, παρουσιάζει η εφημερίδα Realnews.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο άτομα που φορούν μαύρα ρούχα, κουκούλες και γάντια, φαίνονται σε εικόνες, που αποτυπώνονται σε κάμερες ασφαλείας, να τοποθετούν εμπρηστικό μηχανισμό περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, που αποτελείτο από τρία γκαζάκια και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου της Real.

Σημειώνεται ότι το κτίριο δεν είχε αστυνομική φύλαξη, παρά μόνο έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που φεύγει τις βραδινές ώρες.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, οι οποίοι πιθανότατα κινούνταν με μοτοσικλέτα.

Πώς ξέσπασε η φωτιά – Βρήκαν τρία γκαζάκια

Όπως περιγράφει η εφημερίδα, μετά την πυροδότηση, ακολούθησε η έκρηξη, που δημιούργησε εστία φωτιάς. Τα εξωτερικά ασανσέρ και ο εξαερισμός φαίνεται να λειτούργησαν σαν «καμινάδα» και η φωτιά, μέσω πλαστικών καναλιών καλωδιώσεων, έφθασε στον τρίτο όροφο, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο μετά τις 03:00 και 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα έφθασαν εκεί.

Στο σημείο έναρξης της φωτιάς εντόπισαν δύο γκαζάκια που είχαν εκραγεί και ένα διογκωμένο, που μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως επίσης και υπολείμματα από το πλαστικό μπουκάλι με το εύφλεκτο υγρό.

Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν είχαν εύκολη πρόσβαση από την μπροστινή πλευρά του κτιρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας, εξαιτίας του αύλειου χώρου. Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, εντόπισαν την εργαζόμενη ηχολήπτρια, η οποία κάλεσε σε βοήθεια από παράθυρο του δευτέρου ορόφου, επί της οδού Παρνασσού. Οι πυροσβέστες την έβγαλαν από το κτίριο και η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που της είχαν προκαλέσει οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί.

«Τρεις ανάσες πριν…»

«Φτάσαμε τρεις ανάσες πριν…» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια αξιωματικού της Πυροσβεστικής, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η εργαζόμενη του ομίλου.

Στην εφημερίδα σημειώνεται ότι «κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει πως οι δράστες εκτίμησαν πως στο κτίριο δεν είχε απομείνει κάποιος εργαζόμενος. Σε κανονικές συνθήκες, στον Real Fm βρίσκονται, εκτός από τους ηχολήπτες, ένας δημοσιογράφος καθώς και ένας ακόμα υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου.

»Το θερινό πρόγραμμα του σταθμού, που ενεργοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την επίθεση, προβλέπει ζωντανό πρόγραμμα 20 ώρες το 24ωρο. Ωστόσο, η παρουσία εργαζομένων και σε αυτό το κενό τεσσάρων ωρών είναι δεδομένη σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό, οπότε» – καταλήγει η εφημερίδα – «οι δράστες της επίθεσης στη Real Group είχαν έρθει για να σκοτώσουν…».