Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών από την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη,

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

Γυναίκα «καμικάζι» πίσω από την αιματηρή επίθεση στην πλατεία Ταξίμ

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που κυκλοφορούσαν στα τουρκικά ΜΜΕ, μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια με ύποπτη μία γυναίκα που φαίνεται να πυροδότησε βόμβα στην πολυσύχναστη Ιστικλάλ το απόγευμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

Περίμενε για 45 λεπτά σε παγκάκι πριν πυροδοτήσει τη βόμβα

Λεπτομέρειες για την ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής έδωσε και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdağ.

Όπως εξήγησε, η γυναίκα που φέρεται να έχει πυροδοτήσει τη βόμβα, κάθισε σε ένα παγκάκι, περίμενε για 45 λεπτά προτού σηκωθεί και στη συνέχεια η βόμβα εξερράγη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πεθάνουν έξι άτομα. Όσοι περνούσαν από το σημείο, το οποίο δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, έτρεχαν να σωθούν πανικόβλητοι.

«Μια γυναίκα κάθεται σε ένα παγκάκι για περίπου 45 λεπτά και η έκρηξη συμβαίνει λίγο μετά τη στιγμή που σηκώνεται», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να μην βασίζονται σε προκλητικές και αναληθείς ειδήσεις.

«Κυκλοφορούν πολλές προκλητικές ειδήσεις. Είναι ωφέλιμο για τους πολίτες να μην βασίζονται σε ανυπόστατες ειδήσεις που αποσκοπούν στην παραπλάνηση. Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι δράστες αυτού του περιστατικού είναι φυσικά υπόλογοι. Πρόκειται για επίθεση κατά της αξιοπιστίας, της ειρήνης και της ενότητας της Τουρκίας» τόνισε.

Ερντογάν: Η υπόθεση μυρίζει τρομοκρατία

«Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μέσω τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να παρευρεθεί στη σύνοδο της G20.

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «μια γυναίκα έπαιξε ρόλο» στην επίθεση. «Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

H στιγμή της έκρηξης

Το σημείο που έγινε η έκρηξη ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει συνήθως τα Σαββατοκύριακα, από καταστηματάρχες, τουρίστες και οικογένειες.