Στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τους τοξικομανείς παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχώς ελέγχους, ενώ από τον Μάιο ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων λειτουργεί από τον Μάιο ειδικούς χώρους (shooting rooms) στην οδό Καποδιστρίου, όπου εκεί οι εξαρτημένοι μπορούν να κάνουν χρήση των ναρκωτικών τους σε ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον.

Έμποροι και φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά μικροκλοπών, βιαιοτήτων και απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι παίρνουν τις δόσεις τους ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς, στις εισόδους καταστημάτων και γεμάτων με τουρίστες ξενοδοχείων.

2

«Καθημερινά μαζεύουμε 70 - 100 άτομα από την Αγίου Κωνσταντίνου, τη Μάρνης, τη Σωκράτους και τους γύρω δρόμους και την επομένη εμφανίζονται ξανά. Ένα πρόβλημα 40 ετών δεν αντιμετωπίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται έτσι…» εξηγεί ένας εκ των επιτελών της ΕΛΑΣ σημειώνοντας επίσης πως «στο κτίριο της Καποδιστρίου πάνε ελάχιστοι επειδή οι ναρκομανείς είναι κατά κύριο λόγο άστεγοι και επιζητούν την αθλιότητα έως το αιφνίδιο τέλος τους, όπως συμβαίνει πάντα».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι αδυνατούν πλέον να πάνε στις δουλειές τους καταγγέλλοντας επιπλέον ότι έχουν σταματήσει οι πεζές περιπολίες. Την ώρα της συγκέντρωσης, όπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ του parapolitika.gr, οι ηρωϊνομανείς είχαν «απλωθεί» στην οδό Ιερόθεου, στην πίσω πλευρά του κτιρίου του ΟΣΕ, δίπλα στη Νικηφόρου και στην 3ης Σεπτεμβρίου.

1