Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε και το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη και έχει εξαπλωθεί. Στο Ντράφι, που η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τέσσερα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Πυροσβέστες και εθελοντές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν τις κατοικίες των πολιτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί από ώρα με μήνυμα από 112 να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους.

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο αμέσως επιχείρησαν 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων δασοκομάντος, 22 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 έχει συντονιστικό ρόλο και 1 ανήκει στον στρατό. Οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής έχουν ελάχιστο χρόνο μπροστά τους για να περιορίσουν την φωτιά καθώς σε λίγες ώρες θα πέσει το τελευταίο φως του ήλιου και η κατάσταση θα γίνει πολύ δυσκολότερη,  καθώς θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο Ντράφι, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση, τέσσερα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες μάλιστα, που μετέδωσε το Open, με ένα αυτοκίνητο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες στην πυλωτή ενός οικήματος. Ακριβώς δίπλα στη εξώπορτα, η οποία πήρε και αυτή φωτιά.

Ένας πυροσβέστης με τον συνάδελφό του έσβησαν τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια βρήκαν έναν τσιμεντόλιθο και έσπασαν την πόρτα για να μπουν μέσα και να ρίξουν νερό, σώζοντας το σπίτι.