Λίγο μετά τις 9 αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα της απέστειλε κλήση σε συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς σε βάρος της 33χρονης έχει ασκηθεί νέα δίωξη που αφορά το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 9χρονου κοριτσιού.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι διωκτικές αρχές φαίνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει την πρωτότοκη κόρη της, όταν το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο της Ίριδας.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου, στις καταθέσεις τους υποστήριξαν ότι το κορίτσι νοσηλευόταν χωρίς να παρουσιάζει παθολογικά ευρήματα. Τα όσα είπαν στις δικαστικές αρχές οδήγησαν τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η καρδιακή ανακοπή της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της.

Το παιδί σώθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών, όμως, εξαιτίας της ανακοπής υπέστη εγκεφαλοπάθεια και οι βλάβες στην υγεία της ήταν μόνιμες.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έτσι σήμερα θα βρεθεί ξανά στο ανακριτικό γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το νέο κατηγορητήριο σε βάρος της και να προετοιμάσει την απολογία της.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου μελετούν τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας και τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης. Το προσεχές διάστημα οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να καταλήξουν εάν τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν ή όχι σε άσκηση δίωξης.