Εκτός από τις πυρκαγιές που κατακαίουν σε τρία σημεία την Αττική, υπάρχουν και οι καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα με πλήθος επανδρωμένων και μη επανδρωμένων (UAV) πτητικών μέσων με 7 παραβάσεις, 23 παραβιάσεις, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγη ώρα.

Συμφώνως με τα προαναφερθέντα στοιχεία, σήμερα, 6 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλο 1 μεμονωμένο UAV, συνολικώς 13 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 23 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 23 παραβιάσεις του ΕΕΧ οι 3 πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά και οι 20 από το ένα και μοναδικό UAV.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν για την αντιμετώπισή τους.